Home Kiemelt Híreink Elindult az új Mass Effect fejlesztése?

Hosszú hallgatását megtörve a Mass Effect sorozattal kapcsolatban a bioware múlthéten egy Twitter bejegyzéssel robbantotta föl a rajongókat ami tulajdonképpen az első rész zenéje, de máris beindította az összeesküvés gyárat.


Kettő teória van a több száz közül, ami valószínűleg közel állhat a valósághoz, amik:

– Jön a Mass Effect 5
– Jön a Mass Effect Remastered

Vegyük őket sorjában.

Jön a Mass Effect 5!

Az új Mass Effect rész mint olyan nem elképzelhető, ugyanis számos nyilatkozat után még mindig akarnak vele foglalkozni és kaptunk is ígéretet rá, hogy lesz valami valamikor.

Az Andromeda fekete lyukba zuhanása után arról, nyilatkozott a stúdió, hogy egy darabig parkolóba rakják az egész univerzumot, ugyanis hatalmas veszteséget okozott a játék. Ráadásul számos belső infó kiszivárgása után derült ki, hogy egy teljesen új, még tapasztalatlan csapatra bízták a fejlesztést amit nagyon sokszor kellett teljesen elölről kezdeni, ezzel égetve a pénzt és az időt ami olyan megoldásokhoz vezetett ami a fejlesztési időt hivatott volna csökkenteni (Algoritmusos arcmimika), de ezzel párhuzamosan magát a minőséget is a katasztrófába tolta. Továbbá ott volt az Anthem fejlesztése is ami nem segített a fejlesztőknek, ugyanis a komolyabb erőforrásokat arra szánták, szóval a Mass Effect az egyik legnagyobb fő címüket az asztal 1mm-es sarkára száműzték, emiatt. Későbbiekben megjelent Anthem ugyan úgy bukásnak minősült, a rengeteg bug, szerver kapcsolati problémák, és a játék folyamatos multiplayer igénye miatt. „

Múlt év végén, és ez év elején a Gameinformer egy a Biowarenél lévő belső forrásuk szerint már elkezdték az új Mass Effect előkészületeit, ami azt jelenti, hogy kapni fogunk egy új részt, de ennek a megjelenése valószínűleg csak 2022 vagy 23-ban lesz esedékes. Ezen kívül semmit nem került ki, de az biztos, hogy nem SHEPARD történet lesz szóval kérjük a Trilogy szindrómán átesetteket, és még szenvedőket, hogy ne kezdjük elölről a Shepard Breath theory újbóli prezentálását (Vonatkozik ide még az Indoctrination theory ami meg totálisan meghazudtolható). Viszont reménykedjünk hogy unreal engine fogja hajtani ami már több fronton bevált (lásd: Star Wars Fallen Order), és eldobják a Frostbite engine-t ami egy FPS-re kitalált motor, és a mai napig tele van bugokkal.

Jön a Mass Effect Remastered!

A közösség az elmúlt évek remastered hullámát meglovagolva megostromolta a Bioware-t, hogy készítsenek ők is egy Remastered változatot méghozzá a Mass Effectből. Erre a kiadó, egy hatalmas nemleges választ adott ki, ugyanis ők nem szeretnének felülni a remastered vonatra. Hanem azt az energiát amit erre szánnának inkább az új játékaikra fordítják mint egy újabb halom pénzt akasztanának le a rajongókról. Viszont ahogy „ismerjük” az üzleti világot, az ilyen kijelentések bármikor elásottnak minősíthetjük, ugyanis mint tudott anno az EA kemény pénzért megvásárolta a Bioware stúdiót, és a Mass Effect 2-3 és Dragon Age Inquisiton után nem sikerült minőséget leraknia az asztalra. Ezért az EA bármikor mondhatja nekik, hogy csinálják ezt meg, mert kell a pénz egy új öltönyre és cipőre. Viszont ez szembe menne a stúdióban dolgozók akaratával ami csak további kilépéseket generálna az amúgy is megcsappant régi stábból. Ezért a Remastered megjelenésének az esélye a legkisebb.

Szerintetek mit főzhetett ki a Bioware a boszorkánykonyhájában? Talán az Androméda folytatásának a receptjét, vagy valami új történetet? DE AZ BIZTOS HOGY NEM TRILÓGIA FOLYTATÁST!

Hasonló cikkek

%d bloggers like this: