Home Egyéb Co-op kérdés és a Mass Effect

Nem régiben szált fel a pletyka, hogy a Mass Effect új része is kapni fog egy Multiplayer módot, de milyennek is kellene lennie? Mit szeretne a nép?

Kezdjük elsősorban a harmadik résszel ami a Bioware első úgymond RPG multiplayere volt ami leginkább a Horda módon alapult, és hogy ne legyen unalmas minden harmadik körben valami extra feladatot kapott az ember, hogy védje meg ezt, kísérjen el egy Drón-t vagy csak hekkerkedjen ami jó volt, és szép, de egy idő után iszonyatosan egysíkúvá tette a játékot, főleg úgy, hogy a kezdetekben a legnehezebb fokozaton négy ember ha jó felszereltséggel és kaszttal ment akkor röhögve megcsinálták Goldot. Később erre ugyan rájött a Bioware is (körülbelül az Earth DLC-nél) és bedobták a Platina nehézséget ami jól megkutyulta a nehézségi szinteket, és a Goldon is erősített, de még így is a frissen érkező karakterekkel ha jól fejlesztettél, és a csapat is jó volt akkor simán le lehetett nyomni. (mondjuk a sok Banshee halláskárosodást még okozhatott ettől függetlenül).

 

Viszont mi volt a hiba!? A Co-op sztori mód! A rajongók egyhangúan mondták a fejlesztőknek, hogy legyen benne valami sztori co-op. Mondjuk a fő száll Shepard történetén belül, aminek a kivitelezése lehetetlen volna kivitelezni, mert túlságosan is „Open World” a játék és több variációs. Ezzel ellentétben szerintünk egy külön történetet elviselt volna, ami egy megszállt területen játszódhatott volna és egy négy fős túlélő csoport történetét meséli el, hogyan húzták föl a nyúlcipőt, vagy valami hasonló sztorival nagyon nagy népszerűségnek örvendene még ma is a Mass Effect 3 Multiplayer, de ezt a modellt a Halo 4-nél nagyon jól alkalmazták!

Az új Mass Effect esetében sokan kérték, hogy legyen benne Co-op, de a fent említett okok + az, hogy itt fontos döntéseket hozunk nem működne. Akik játszottak eddig Co-op játékokkal észrevették, hogy nagyon Lineáris a története a dolgoknak szóval nincsen nagy szabadságunk a döntéseket illetően. Már most ha teljes élményt akarunk akkor mindenkinek választania kellene akkor egy tudathasadásos játékot kapnánk, mert nem fogja tudni eldönteni, hogy most akkor melyik szálon is menjünk tovább. Szóval kezdetleges megoldásnak csakis a horda mód marad, amíg a Bioware fejlesztő gárdája nem gondolkodnak egy külön történetszálon mint amilyen a Halo 4 Spartan Ops volt ami a Halo 4 történései után játszódtak, és nagyon jól bővítette annak történetét.

 

Nem tudjuk mi lesz még az új Mass Effectben, de egy különálló Story Co-op mód jöhet.

Hasonló cikkek

%d bloggers like this: