Home Mass Effect Mikor jöhet az új Mass Effect?

Azt már tudjuk, hogy jön kedvenc szériánk legújabb része, és azt is tudjuk, hogy nem idén fog megjelenni. Viszont akkor mikor? Ebben a rövid cikkben most erre a kérdésre keressük a választ.

 

Jelenlegi információk meglehetősen ellentmondásosak. 2014 áprilisában még arról kaptunk hírt: a „negyedik” rész már félig kész,  s 2015 tavaszán, vagy októberében fog meglenni. Nos, ez a jelenlegi infók alapján teljesen irreális, hiszen a multiplayer szegmenshez most kerítenek csak munkatársat, még alig jelent meg kép, és pár videó, traileröl meg ne is beszéljünk.
Nos, akkor mégis mikor fog megjelenni az új Mass Effect. Ha végig nézünk a piacon a 2015-ös megjelenés kizárt. Gondoljuk csak végig miért. 2015 a Star Wars éve! Nincs értelme sci-fi kategóriában megjeleníteni AAA címet. Főleg úgy, hogy az EA fejleszti a Star Wars: Battlefront 3. részét. Ami, ha nem is RPG kategóriában indul, viszont elég erős sci-fi cím ahhoz, hogy az Electronic Artsnak eszébe sem jutna egy másik azonos műfajú címet beküldeni a csatatérre, főleg nem olyat amelyiknek ő a mindenese. Minek csinálna egy cég saját magának konkurenciát? Azt se felejtsük el, hogy be van ígérve egy Mass Effect HD kiadás is. Ezt logikusan végig gondolva arra jutunk  hogy a HD kiadást még az új rész előtt fogják kiadni, viszont, itt figyelnie kell a kiadónak a hypre. El kell kapni a hypot, és ki kell tartani a lehető legtovább. Ehhez az kell, hogy a Mass Effect címet a legjobb időben vessék be. Nos, 2016 kilőve, miután valószínűleg a legtöbb sci-fi ekkor fog megjelenni miután nem akarnak szembemenni az új Star Warssal, s nekik ezért 2016 az ideális. Éppen ezért végtelenül felesleges ekkor Mass Effectet piacra küldeni, viszont egy Mass Effect HD-t nem. Ha körülbelül 2016- első felében beküldenék a Mass Effect felújított változatát a polcokra tökéletes nyitása lenne a hype hullámnak Azonban, vegyük figyelembe, hogy a felújított változat nem tehet az új rész alá, vagy fordítva. Éppen ezért kéne egy kis idő amíg lemegy a hypeja a HD változatnak viszont még elégé a köztudatban van a Mass Effect, és akkor mehet a piacra az új része kedvenc sorozatunknak. Én olyan 2016 vége(karácsony miatt), 2017 elejére tippelném(kevés a konkurencia) a játék megjelenését, a fent említettek alapján.

Nektek mi a véleményetek? Mikor jöhet az új rész?

Hasonló cikkek

%d bloggers like this: