Home Egyéb Nagyfelbontású ME 2 karaktertextúrák – rajongói mod

E heti érdekességként egy rajongói textúramodifikációról írok nektek. JeanLuc761 a social.bioware.com közösségi oldalon egy igazán lenyűgöző modot készített a Mass Effect 2-höz, egész pontosan nagyfelbontású textúrákat a csapattagokhoz, pár fontosabb szereplőhöz és egynémely környezeti elemhez.

A Mass Effect 2 grafikája alapjában is szép, azonban amikor az eredetileg Xboxra fejlesztett játékot átemelték a PC platformra, az 512×512-es textúrákat és felkonvertálták 1024×1024-es méretűre, minek következtében egyes elemek pixelesek vagy elmosódottak lettek. JeanLuc761 modja ezt a hibát kívánja orvosolni, rögtön két orvossággal is: az egyik a kisebb felbontású, alacsonyabb teljesítményű gépekre szánt Optimized nevezetű csomag, ami 2048×2048-as textúrákat kínál, szemben az Ultra nevűvel, amiben 4096-x4096-os textúrákat találunk, viszont némileg több erőforrást is igényel, elsősorban a memória terén.

A Mass Effect játékok híresen nehezen moddolhatók, ezért a textúracsomag .tpf formátumban érkezik, aminek a használatához a TexMod nevű ingyenes program szükséges. A nagyfelbontású textúrák következtében megnőtt a játék töltési ideje, amíg a TexMod bemásolja a szükséges textúrákat – azonban nem kell megijedni, nem fagyott ki a játék. Optimized csomag esetén, majdnem az összes textúra használatával a töltési idő 5-8 perc körül van, Ultra esetén 20 perc is lehet.

A mod itt található meg: http://social.bioware.com/forum/1/topic/128/index/5314761/1

Köszönjük, JeanLuc 761, remek munkát végeztél!

De elég a szószaporításból, beszéljenek inkább helyettem az összehasonlító képek:

 

Hasonló cikkek
0 6229

0 2628

6 Hozzászólások to this post
  1. Én is használom, de szerintem minimum 4 giga ram legyen a gépben akár az Optimized textúrák alkalmazásánál is mert különben nagyon megnő a töltésidő. Szóval az az 5-8 perc 10-15 perc is lehet. Meg a textmod pl. az Ati kártyákat se szereti.

  2. Igen, igen. Ati kártyával semmiképp, ha csak nem akar az ember képregényt nézni. Nekem is nVidiám van, többek közt ezért is.
    Amúgy nagyon tetszetős a mod, nemrég pl megcsinálta Miranda AAP páncélját is, és kicsit változtatott a vizor-on hogy ne takarja ki a fél arcát.
    Az a töltési idő az elején meg nem gáz, addig lehet vacsizni, vagy hasonló. Játék közben ugyanolyan tempóval tölt.

    • Próbáld ki in-game, jelentősen lehet látni a különbséget főleg ha már sokszor végigvitted a játékot és egyre jobban odafigyelsz a részletekre. Nekem is Ati kártyám van pontosabban egy 5830-am, én annyit tapasztaltam mint már a fentebbi hozzászólásom is tartalmazza, hogy jelentősen nőtt a töltésidőm nVidia kártyákhoz képest. Senki nem vonhatja kétségbe, az Ati kártyák bivaly erősek, de a jobb szoftveres támogatottság miatt nagyon sok embernél (fejlesztőnél, programozónál) az nVidia kártyák a mérvadóak. (mármint én ezt tapasztaltam)

%d bloggers like this: