Home Egyéb Nem lesz kapható Steamen az ME 3

Chris Priestly a BioWare fórumon nemrégiben erősítette meg azt a tényt, hogy a Mass Effect 3-hoz bizony szükséges lesz az EA Origin kliense. Mr. Priestly elmondása szerint „Steamen addig nem jelenik meg a Mass Effect 3, amíg az megszorításokat tartalmaz a fejlesztők és a játékosok közötti kapcsolatra nézve.”, mely szerint közvetlenül kapcsolatba kerüljenek a játékosokkal, valamint patcheket és DLC-ket biztosíthassanak a kedves közönségnek. De persze érhető az EA álláspontja, hogy a saját, kevésbé kedvelt rendszerét igyekszik nyomatni a jóval populárisabb „gőzgéppel” szemben.

Az Origin-függőség minden megvásárolt Mass Effect 3 példányra vonatkozik, legyen az dobozos avagy digitális változat. Jó hír viszont, hogy az Originre csak a játék online aktiválásához van szükség, így miután elvégeztük, a fiókunkból akárhány gépre letölthetjük (igen, letölthetjük, a dobozos verzió nem tartalmazza a játékot, a lemezen a letöltési kódot találjuk, akárcsak a Skyrimnél) és telepíthetjük.

Tehát végülis nem került bele a korábban bejelentett állandó autentikáció, legalábbis ami a single playert érinti. Aki a multival is játszani szeretne, annak szükséges lesz belépni az Origin fiókjába és persze állandó internetkapcsolattal rendelkeznie.

Hasonló cikkek
0 6276

0 2641

24 Hozzászólások to this post
  • Szerintem jobban reklamálnál ha egy év után megsérülne a lemezed 🙂

   Amúgy is lassan mindenkinek gyorsabb lesz az internet kapcsolata, mint ahogyan egy DVD olvasó olvasni képes 🙂 Ha meg nem is ez még a helyzet, mit veszítesz a letöltéssel? Lejön max egy nap alatt. HA a CE-t ki tudod fizetni az az egy éjszakányi letöltés csak nem vágja haza a rezsit.

 1. Ez most nálam kiverte a biztit!
  Szóval közel 20-ezret vagy addig lehet még megemelik kifizetek a CE-ért és még egy szerencsétlen dvd-t se tudnak adni amiről telepíthetek?
  És mivan ha sok sok év után venném elő és akkor már nincs is fent?akkor letöltött játékot kiírhatom magamnak hátha megy pár év múlva is?
  Ha ez tényleg így lesz akkor én tuti nem veszek mass effect 3-at és szerintem sokan mások sem!

 2. Mekkora f***ság ez. Akkor a gyüjtői kiadásban minek van fémdoboz. Oztozom azon a véleményen (idézet következik) ”És mivan ha sok sok év után venném elő és akkor már nincs is fent?akkor letöltött játékot kiírhatom magamnak hátha megy pár év múlva is?,, Viszont szerintem az túlzás hogy nem venném meg.

 3. Megvenni megveszem, már csak a multi miatt is, amire nagyon kíváncsi vagyok, meg az elvek miatt is, mivel 24 évem első-számú játéka, de ez akkor is gáz, aztán lehet hogy fel van fújva, mivel internet már úgyis mindig lesz, amíg civilizáció, változik a világ, amúgy se jósolok nagy jövőt a dvd-s vonalnak, de azért jó lenne kézben tartani, és azt mondani; „ez a mass effect 3” !

  • Nem tudom mi a gond, megveszed , feltelepíted, letölt pár megát azt kész. Ja, hogy az Origin csak egy spware program? EA is elmehet a francba. Majd akkor lesz jó, ha minden egyes nagyobb kiadó kitalálja, hogy kell nekik egy Steamet leutánzó online piactér…..

 4. erre nem számítottam,bár a dead island után azt hittem hogy a mass effect 3 is megy a steam-re,de érdekes is volt mivel a dead island-ot már nagyban reklámozták a játék kiadása előtt 2 hónappal,de a mass effect 3 ról még semmi.

 5. Meg leszek kövezve egy kissé, de nem érdekel engem annyira az Origin, minthogy nem igazán szoktam érzékeny adatokat megadni ilyen rendszereknek.

  Az hogy spyware lényegében… ma már mindenhol gyűjtik rólunk az adatokat, gyűjti a Google, legfőképpen a Chrome-mal, a Steam is gyűjti, a sarki térfigyelő kamera… Sőt, az Origin-mentes EA account, amit a ME2-höz biztosan felhasznált mindenki, is tartalmaz adatot rólunk.
  Adatot minden informatikai eszköz gyűjt, és így is lesz talán mindörökre.

  És most a szapulás: ami engem igazán felháborít, az az, hogy MI AZ HOGY EGY NYAMVADT KÓDOT KAPUNK A DVD-RE ÉGETVE??? (illetve szétmarcangolva a játék fájljait a DVD és az Origin között) Nem azért fizetek nem kis pénzt a CE-re, hogy ilyen „minőségében gyengébb hatású” „terméket” kapjak! De még az alap változat esetében sem fair a játékosokkal szemben ez a hozzáállás.

  A ME2 óta lassan kezdtem megkedvelne az EA-t… (igen, most mindjárt a fejemen landol egy féltégla) így nehéz lesz…

 6. Nekem megvan a Skyrim és nem értem, honnan vettétek ezt a sztorit arról, hogy csak a kód van ráégetve a játék DVD-jére… A DVD-s telepítésnél a Steam-en belül a Library menüt kiválasztod, majd a listában szereplő Skyrim-re jobb egér kattintás és „Delete Local Content” opció. Ezután azonnal megindul a telepítés a DVD-ről.

  Szerintem a Mass Effect 3-nál ugyanúgy lesz DVD lemez, így ha a lemez megsérül, ugyanúgy le tudod szedni digitálisan is.

  • Plusz, egyik külföldi sajtóban megjelentett hírben sem láttam volna arra utalást, hogy a DVD-n csak a letöltési kód lesz… egy szót se találtam vele kapcsolatban. 🙂 Szóval nem tudom honnan van ez az információ, de megköszönném, ha megosztanátok a forrást.
   THX

%d bloggers like this: