Home Egyéb Korai Mass Effect borítótervek

Néhanapján, ha találok valami érdekességet a Mass Effect univerzumával vagy gyártásával kapcsolatban, az megosztom veletek, elvégre nem csak az ME 3 premier hírek éltetnek minket. Ezúttal az első Mass Effect borítóterveire bukkantam rá, amit még 2007-ben készítettek az eredetileg csak Xbox 360 szánt játékhoz. (a képek kattintással nagyíthatók, bocsi a helyenként gyenge képminőségért)

Viszonyítási alapnak itt van a végleges borító:

Az első borítóterv még igencsak kezdetleges, az egyik E3-on bemutatott demó alapján készült. Ezt is mutatja, hogy Garrus vizorja még sárga és jobb szemén hordja, valamint a logó sem egyezik igazán a véglegessel. Azonban egyes aspektusokban hasonlít, ezek lennének a kép alján lévő szereplők, fölöttük egy rájuk letekintő arccal – kivéve, hogy itt Shepard és Saren helyet cseréltek.

A második terv igencsak formabontó, szögletes Mass Effect logóval rendelkezik és inkább emlékeztet egy Hollywoodi film premier plakátjára – a képet hosszában kettéosztja egy fénysugár, egyik oldalon Shepard, a másikon Saren  – a hős-antihős ellentét fókuszba emelésével.

A harmadik plakát még inkább emlékeztet a véglegesre, a szereplők beállása, a Normandia helye és a háttérben a fény is. Azonban a szembetűnő különbségek közé tartozik, hogy még mindig Shepard van felül (csak engem emlékeztet kicsit Graysonra a Megtorlás (Retribution) könyv borítójáról? és Saren alul, illetve a Mass Effect első részében olyannyira megszokott kék színösszeállítás helyett itt az arany és a bronz színekkel találkozhatunk leginkább.

A negyedik terv némileg hasonlít a másodikra, csak immáron lekerekítettebb logóval és egységes háttérrel. A szereplők a klasszikus Shepard, Ashley, Garrus és Saren összeállítás és fénycsík is ott díszeleg.

Az ötödik kép a második logójával ellátott, az elsőnek némileg alternatívabb változata. A legszembetűnőbb talán az rajta, hogy Saren a bal felső sarokba, Shepard pedig a jobb szélre szorult és az első akit leginkább észrevehetünk a képen, az Ashley. Megéri egy pillantást vetni a bal oldalt lévő, számomra ismeretlen hajókra is.

A hatodik és egyben utolsó borítóterv igazán sejtelmes. A harmadik plakát színösszeállítását használja, és egy bolygót láthatunk, amit épp egy Kaszás ragad a karmai közé. Vajon mire asszociálhattak a plakátot először látók?

És nektek melyik plakát tetszett a legjobban?

Hasonló cikkek
0 6194

0 2597

8 Hozzászólások to this post

%d bloggers like this: