Home Kiemelt Híreink Gondolatok a folytatásról, avagy mi lesz a béta után

Egyre többen kérdezik, hogy mik a terveink a béta utánra, illetve mi lesz a sorsa a Citadel dlc-nek.

Amióta értesültünk a Citadelről és hallottunk róla, milyen mennyiségű szövegről van szó, azóta tudjuk, hogy több mint valószínűen nem az alapjátékkal és a többi dlc-vel együtt fogjuk kiadni. Több mint 9500 plusz bejegyzés, ez sajnos hónapokkal visszavetné a fordítás megjelenését. Viszont mindig is úgy gondoltuk, hogy ha lehet, akkor a lehető legkevesebb idő teljen el az alapjáték(+dlc-k) és eme utolsó tartalom magyarítása között.

Ezzel kapcsolatban 3 választási lehetőséget vázoltunk fel magunknak:

1. Béta után nekiállunk, lefordítjuk és kiadjuk a következő verzióval.

2. Béta után nekiállunk, lefordítjuk, lektoráljuk és az aktuális javított verzióval jön ki.

3. Béta után nekiállunk, lefordítjuk, de csak a teljes 100%-os lektorálással adjuk ki.

Felmerült bennünk, hogy esetleg szavazásra bocsájtjuk a dolgot, döntsetek erről ti, hogy hogyan szeretnétek, de végül is úgy gondoljuk, hogy ti is elégedettek lesztek a döntésünkkel.

Mi, a fordítócsapat, az első variációt preferáltuk, hogy ezáltal a lehető leghamarabb eljuthasson hozzátok a teljes játék fordítása és így minden egyes tagunk a béta kijövetelével, erre fogja rávetni magát. Ami természetesen azt jelenti, hogy az alapjáték illetve a korábbi dlc-k lektorálása, egy ideig állni fog. A visszajelzéseket továbbra is fogadni fogjuk és amit tudunk, javítunk is, hogy a következő verzió még teljesebb legyen, de mivel a dlc fordításába fogjuk ölni a legtöbb időnket, ezekkel csak minimális szinten tudunk majd foglalkozni.

Természetesen senki észrevétele nem fog kárba veszni, ezért a béta után létrehozunk egy felületet, akár a fórumon, akár külön, hogy oda tessék mindenféle helyesírási/fogalmazási, illetőleg akármilyen általatok, hibásnak vélt szót, mondatot, aktivációs feliratot stb. küldeni. Ezeket valószínűleg valamelyikünk át fogja nézni, mielőtt kiadnánk a következő verziót a Citadellel, és a legtöbbet korrigálni fogjuk. Ha mégis maradna bent egy pár, arról majd az azt követő verzióban gondoskodunk, mikor már minden figyelmünket a lektorálásnak fogjuk szentelni.

Tehát summázva: a Fellegvár dlc, terveink szerint, a béta utáni első verzióval fog érkezni. Egyértelműen nem kell majd annyit várnotok rá, mint az alapjátékra, mivel terjedelmében is kevesebb és közel sem olyan komplex. Viszont, hogy pontosan mikor érkezik, azt még nem tudjuk megmondani. Igyekszünk.

Hasonló cikkek

%d bloggers like this: