Home Mass Effect fordítás Bréking Nyúz

Helló mindenkinek!

Egy igen fontos bejelentésünk lenne számotokra, aminek mind nagyon fogtok örülni.

Amint kész lesz a játék nyersfordítása (ami most 93%), kiadjuk a magyarítást a nagyközönségnek, egyfajta béta formában. Bizony, jól olvastátok, nem kell már sokat várnotok.

El kellett gondolkodnunk ezen a döntésen, de igazából nem volt nehéz meghozni. Így lesz mindenkinek a legoptimálisabb. Egyrészt Nektek nem kell lerágnotok a körmötöket a várakozásban, másrészt mi ezzel nyerünk vagy ezer bétatesztelőt. Más fordítások is így működnek, vagy jobban mondva csakis így működnek. Ez egy jól működő, bevált módszer.

Persze ez nem azt jelenti, hogy nem is lesz lektorálva, óh dehogy. Jelen állás szerint a fordítás halad tovább, a lektorálás pedig a régi, már kilépett fordítók, azon belül is a „kevésbé kifinomultak” fordításaira összpontosít. Azok a fordítók, akik most is jelen vannak, minőségben hoznak olyan szintet, hogy a lektornak ne kelljen minden mondatukba belenyúlnia. A cél, hogy a kiadásig a problémásabb fordításokat is szintre hozzuk, és ezzel a munka neheze már meglesz. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha a fordítás eléri a 100%-ot, lehetséges, hogy még egy kicsit várni kell a problémás szövegekkel. Munkamorál kérdése 😛

Tehát nem is olyan sokára megkapjátok a ME3magyarítás 1.0-t. Amit később majd követnek további verziók, amik az újonnan lektorált és javított szövegeket, illetve a Citadel DLC-t is tartalmazni fogják.

Viszont így a végére lenne egy kérésem is a közösséghez. Ahhoz, hogy a lektorálás még gyorsabban haladjon, szeretném majd a közreműködéseteket is kérni. Mégpedig abban, hogy miközben élvezitek a magyar feliratú Mass Effect 3 örömeit, figyeljetek oda az esetleges hibákra. Gondolok itt arra, hogy például egy szöveg nem teljesen konzisztens, vagy az egyik pillanatban magázódnak, a másikban tegeződnek. Ilyen hibák előfordulhatnak majd. Hogy ezeket az észrevételeiteket milyen módon tudathatjátok velünk, azt majd a megjelentetéskor megtudjátok.

Persze az igazi megjelenés az a Citadellel és a teljes lektorálással rendelkező magyarítás lesz, így annak elkészültére továbbra is tervbe van véve egyfajta összejövetel, megjelenési buli. Ott majd behajtjuk rajtatok a beígért söröket ;)

Addig viszont örvendjetek, mert elég lesz a kedvezőbb számú mutatót figyelnetek, ha teljesen magyarul akartok játszani.

Minden jót nektek,
Mass Effect 3 fordítás csapata

Hasonló cikkek

%d bloggers like this: