Home Egyéb Feltalálták a Medi-Gélt?

 

Joe Landolina Amerikai kollégista, aki a New York-i egyetemen tanul úgy látszik hatalmas áttörést sikerült elérnie az orvostudományban az általa kifejlesztett Veti gél-l, ami egyenesen a Mass Effect világából lépett elő. A gél maga hihetetlen gyorsasággal gyógyítja be a kisebb sebeket, de még a súlyosabb sebeket lezárja, és még az artériás vérzést is azonnal elállítja! Ezen felül a másodfokú égési sérülést is, hipp-hopp, begyógyítja!

 

„Láttam, ahogy a Veti, Gél begyógyít bármilyen mérető sebet” nyilatkozott az egyik szemtanú. Továbbá Landolina kijelentette „hogy akármekkora nagyságú a sérülés azt a gél bezárja”

medi-gel

Tudományosabb megfogalmazás

Ha a test bármely része megsebesül az extracelluláris mátrix segít elindítani azt a folyamatot, melynek során kémiai reakciók sorozatának eredményként létrejön a fibirn- rostok, melyek egymáshoz tapadva elindítják a véralvadást.

Mikor a Veti-gél eléri a vérlemezkéket, segít nekik azáltal, hogy jelzi változtassanak alakzatot, és maradjanak együtt azért, hogy a későbbiekben befoltozhassák a vérereken lévő rést (lásd: Mesterséges véralvadás a katonák túléléséért).

És amikor a Veti-gél kapcsolatba kerül a sérül szövet extracelluláris mátrixával, hozzátapad, egyfajta burkot képezve a terület körül. Ez feleslegessé teszi a seb nyomás alatt tartását. „Úgy néz ki, olyan érzés és úgy is viselkedik, mintha igazi bőr lenne” – mondja Landolina.

Ez nem az első alkalom, hogy sci-fi világa ihleti meg a tudósokat! Ha megnézzük régen a Star Trek volt ilyen hatással a tudományra, és a technológiánkra, mert ezeknek köszönhetjük a fotocellás ajtót, és a mobil telefonokat.

Hasonló cikkek
0 6194

0 2597

6 Hozzászólások to this post

%d bloggers like this: