Home Egyéb Mass Effect 4 – Mikor játszódjon?

Mr Hudson ismét feltette a nagy kérdését Twitteren, hogy eseményileg mikor játszódjon a Mass Effect negyedik része! Két választási lehetőségünk van. Az első, hogy a Mass Effect trilógia (Shepard) előtt a második, hogy folytatják a történetet Shepard nélkül, vagyis egy új Trilógia. Lássuk, hogy melyik életképesebb.


A Prequel vagyis az előzmény részről számos történelmi eseményt feldolgozhatunk. Ilyen lenne a Szkillai villámháború, vagy az Első Kapcsolat háború. De ha a folytatást nézzük, akkor igen nehéz dolga lenne a fejlesztőknek, ugyanis a Kaszások készítői részt ellőtték, a titokzatos ember muerte, a többi főbb ellenfelünkkel is, vajon a következő ellenfelünk maga Conrad Verner lenne?….. pff kizárt, de addig is kíváncsiak leszünk arra, hogy mégis mi lesz az új történet..

Hasonló cikkek
0 6194

0 2597

11 Hozzászólások to this post
  1. Attól még hogy az eredeti trilógia után játszódik, nem feltétlenül jelenti azt, hogy maximum csak egy nap telt el, vagy hogy csak az eddig már ismert szereplők lesznek benne. Bőven lehetne még mit kitalálni a Mass Effect világába (Leviathan DLC-vel megmutatták, hogy nem nehéz új maszlagot kitalálni), főleg ha mondjuk száz évvel Shepard „halála” után játszódik. Vagy még többel. Nem lenne feltétlenül sokkal nehezebb munkájuk, mintha egy Prequel sztorival dolgoznának. Főleg ha EA-vel kooperálnak, akkor úgy is csak az lesz a lényeg hogy legyen valami.

  2. Szerintem az is életképes lenne, ha az eseményekkel párhuzamosan játszódna. Pl.: az új storyban a karakterünk épp máshol tevékenykedik, mint Shepard az aktuális időpontban, így útjaik soha nem kereszteznék egymást, lenne értelme megtartani a mentéseket, hogy a ME 1-2-3-ban hozott döntéseink befolyásolják az új játék cselekményét is. A másik működő történet természetesen a trilógia után játszódhat, ahogy előttem datProtein már kifejtette. Az előzménytörténetnek én sem látom semmi értelmét, hisz nagyon szépen le van vezetve már minden.

  3. a legjobb az lenne ha a jövőben kezdődne pár száz évvel mikor már minden jó,de valaki vissza menne múltba a kaszásoknak segíteni mi pedig mint Anderson leszármazottja ként követnénk ezek az idők lehetnének a trilógia előtt is de mondjuk lehetne olyan küldetés is hogy Shepard csapatába kerülnénk 1 küldetés erejéig persze itt is minden a mi döntésünktől függene tehát nem feltétlen találkoznánk Shepardel
    és mivel ez is trilógia lenne ha már kérdeznek én azt mondom hogy 1 rész a jövőben
    2 rész múltban 3. rész már a 1-2 történetétől függene hogy mit csináltunk.
    bár nem biztos hogy ez mindenkinek tetszene
    vagy kihagyni az idő utazást és „vissza a jövőbe”
    vagy igazából az is jó lenne ha a fajok között lenen valamilyen balhé és akkor már választhatnánk fajok között is az elején mindezt a jövőben persze
    kíváncsi vagyok Shepard nélkül milyen és a helyükben valahogy bele tenném de nem szobor ként a felleg várba hogy ő volt a nagy hős hanem mondjuk akkor már bele a tanácsba akit az elején megölnek és már nem térhetne tényleg vissza
    hát aki ezt a sok hülyeséget elolvassa annak van türelme én így vissza olvasva már az elején abba hagytam volna 😀
    a hárommal még nem játszottam nem igazán megy az angol csak a felét érteném de nemsokára kész a magyarítás
    már 1.5 hónapja itthon vagyok porckorong sérvvel műtöttek lehet innen a sok hülyeség
    túl sok az időm a semmire
    csáó mindenki

  4. Csak nekem furcsa az, hogy az egyik végkimenetelben Shepard fellélegzik a végén, no meg a legvégén, amikor a papóka mesél az unokájának Shepről és a kis srác megkéri a papáját, hogy meséljen még egy sztorit és így van vége? Meg olvastam egy februári cikkben, hogy a ME3 mentéseket ne dobjuk ki, mert kellhet majd ME4hez :D. Ám nekem tetszett is meg nem is a vége :/ olvastam, hogy ezért lett ilyen, hogy életszagú legyen :D, de ha már két részen keresztül ment a superherozás, akkor minek kellet az utolsó részt ilyen végűre csinálni :/…Az biztos, hogy nehéz dolguk lesz, ha folytatást akarnak csinálni, mert a ME3 végkimenetelei eléggé ütik egymást, előzményt meg sok értelme nincs csinálni, mert könyvek sztem eléggé kitárgyalták a dolgot.
    üdv

  5. Nos én írtam Casey Hudson-nek Twitter-en egy lehetséges elképzelést. Természetesen folytatásról beszélek.

    Ti nem látnátok szívesen a Dark Energy sztorit egy új megvilágításban? Mert én igen. Elvégre attól még, hogy a trilógia nem arról szólt, a folytatásban ez nem lehetne akadály. Először is a Reaperök gyakorlatilag akaratuk ellenére, de ugyanúgy visszaszorították a sötét anyag terjedését, még ha nem is az volt a céljuk, de mivel ők már nem folytatják szokványos cselekedetüket, így a probléma most előtérbe kerülhetne!!!

  6. A mass effect 4, mint előzmény.
    Esetleg a Cerberus történetét lehetne feldolgozni a Shanxi háborúval kezdve. Ezzel lényegében választ kaphatnánk sok mindenre, és legalább 2 újabb részt tudnának csinálni szerintem belőle.
    A tisztán a mass effect 3 után játszódó történetet nem tartom reális ötletnek, pusztán fejlesztés szempontjából. Van 3 alternatív befejezésünk, és ebből kéne kiindulni. Emellett kérdés ki választotta Liarát románcnak, mert ott 100% lesz belőle 1 kis Shepard aki kék is lesz.
    A 3 alternatívából csak 2 nézzünk. Shepard az irányítást választja, a kaszások folytatják a dolgokukat csak 50e évente nem irtják ki a galaxyst, tehát léteznek továbbra is.
    Ha viszont a pusztítást választjuk akkor a kaszások nincsenek, és a hallott kaszásokból kell kinyerni az infót. Mennyi idő is lenne ez? A prethean felfedezést is alig értették meg sokáig a fajok. Tehát sok minden kérdést vetne fel 1 folytatás a 3. rész után. Bár a Liarás románcban a végén láttok 1 ilyenre minimális esélyt hogy terveztek vele.

%d bloggers like this: