Home Egyéb Mass Effect 4 – nem vicceltek

A mai nap a következő tweet várta a rajongókat:
Casey Hudson:
„We’re in early stages of designing a completely new Mass Effect game. What would you want to see in it?”

Hát igen a szöveg magáért beszél!

A Mass Effect 4-et elkezdték fejleszteni, és tőlünk rajongóktól kérdezik, hogy mit akarunk benne látni. SPOILER!
Mint azt gondolom tudjátok, hogy Shepard nem lehet, mert őt a Kaszások kivonták a forgalomból. Egy teljesen új történetet kapunk, vagy egy Prequel-t ami az Első kapcsolat háborút, vagy a Szküllai Villámháborút fogja földolgozni? Viszont ott a lehetősége egy teljesen új történetnek, folytatásnak, vagy egy MMO-nak. Ti milyen történetet vártok?

Hasonló cikkek
0 6254

0 2638

12 Hozzászólások to this post
 1. Én nem állnék meg és kibővíteném a játékot, hiszen nagy még az univerzum, valamint várják az ötleteket a Bioware Social Network-ján elképzelt folytatásról vagy ötletekről lehet írni, ezen a fórumon én is kiteszek majd egy posztot egy elképzelt folytatásról de semmiképp ne legyen más műfaja mert ez illik a játék stílusához valamint egy Prequel-nek nincs értelme mivel tudjuk a háború kimenetelét és hogy mit kell ott tennünk, ez eltörli a játékörömöt szerintem. A játék legjobb folytatása az lenne, ha nem teljesen új lenne több évezredet ugorva a sztoriban, hanem 5 vagy 10 évet ahol is a hamvakra építkezhetünk, új és régi csapattagok, felbukkanó segítségek Shaperd régi barátaitól …

 2. Az én verziómban lehetnénk Liarával úgy 100-200 évvel később. Akkor a Mass Effect univerzuma is megmaradna és persze tovább is fejleszthetnék, pl.: új fajokkal. Liara megöléséhez eléggé meg kellett dolgozni, szóval sok mindenkinek túlélte a játékot. Tehát szerintem ő megfelelő lenne a Mass Effect 4 főkarakterének

 3. Nem sokkal a harmadik játék után kéne folytatni, akkor lenne értelme a mentések megtartásának. Nekem a háromféle befejezésből kettőnél van egy elképzelésem az univerzum jövőjéről, és akár a régi karaktereket is viszont láthatjuk, esetleg magasabb pozícióban, mint a háború előtt.

 4. Eggy olyan történet ütős lenne hogy például egy élő és érző collectorral lennénk és meglehetne választani hogy hogy lett belőle collector és hogy milyen döntéseket hozzon, és persze azt hogy amikor shepard színrelépett akkor ő ellenünk VAGY nekünk segítve ügyködött és persze fény derülne az őrzők nagyon de tényleg nagyon féltet titkára is , és persze jó lenne egy őrző csapattárs is aki csakis az omni tool jával képes beszélni ilyen robotszerű hangon és részt venne a harcokban és neki minden fajtól eltérő képességei és fegyvere lenne.Na?Milyen az én elképzelésem?

  • Ja és persze az ő főellensége egy a mindenség legrégebbi faja lenne aki képes lenne uralni a „fényt” és ilyen fénylényeket hozna létre és irányítaná őket(Minden eggyes fényforrásbol létrehozna eggy élőlény teljes mását akit teljesen uralna/irányítana) és ő a reaperek teremtőit és persze a leviathan-t akarná eltenni láb alól .Csakhogy ehez belőlünk kellene elszívnia az életenergiát és az univerzumot is elkellene nyelnie és ezt kellene megakadájoznunk azért mert
   A,Mindenkit és magunkat megakarjuk menteni
   B,A kaszásokat akarjuk egy újfajta móddal feléleszteni (Annak a lénynek az irányításásval ,vagy valami hasonlóval)
   C,Létre akarjuk hozni a fénylényeket akiknek saját tulajdonságuk lenne és majdnem mindent tudnának amit az a lény is tud és telepatikusan komunikálnának( a fénylények)
   D,Találtunk egy módot arra hogy vissza hozzuk a prothean-okat és ennek a lény az útjába áll.

 5. Pont nemrég gondolkoztam hogy mi lehetne király a mass effect világban és bár mintha a végén eszembe jutott volna hogy nem igazán illeszthető be a 3 vége miatt azért megosztom veletek aztán mindenki gondol amit akar.
  ÉN arra gondoltam hogy a kaszás incidens óta eltelt 50-60 év és bár egyszer együtt tudtak dolgozni a fajok közti viszony megint feszültségekkel van tele nagyjából ez lenne a háttér alapja, a történet az lenne hogy egy spectre (akinek a faja választható lenne ezzel is behozva egy csomó apró érdekesség pl: első quari, vagy liara lánya, kasumi gyereke, meg ilyen kis finomságok) kap egy feladatot hogy derítsen fel vagy egy fajellenes mozgalmat vagy egy kaszás technológia eltűnéses ügyet (mert ugye a kaszások maradványaiból elkezdtek még inkább fejlődni a fajok) és aztán jöhetne egy kicsit sablonos nagy csavar előbbinél az egyik faj egy megszállottja arra törekszik hogy kiirtson minden más fajt (akár a cerberus újra szerveződése is lehet) , utóbbinál pedig egy megviselt elme úgy véli hogy a ciklusra akkor is szükség van és újra akarja alkotni a kaszásokat. Nagyjából eddig jutottam 0aztán eszembe jutott hogy lehet hogy csak én ragaszkodok a kaszások mindenkori kiirtásához meg hogy a ME3 alap vége ilyesmi történetet nem is engedne azt hiszem de mind1.
  Viszont semmiképp nem szeretném hogy MMO legyen elegem van belőlük. Na ennyi lehet kritizálni!

 6. Én leginkább a folytatást tudnám elképzelni:
  Egy fiatal katona talál valami kaszás-gyanúsat, de semelyik faj sem akar vele foglalkozni, mondván, hogy a Kaszások elpusztultak. Így elmegy az öreg Shepard-hoz (már persze ha a mentésünk alapján túlélte), na meg persze a családjához. Itt Shepard (,vagy valaki más) „útba igazítja”, valamint csatlakozik hozzá Shepard gyereke (faja attól függő, hogy Shep kivel jött össze a Mass Effect 3 végén, neme a karakterünk nemétől függ).
  Ezután elkezdünk nyomozni, miközben csapattagok csapódnak hozzánk (~ME1). Közben persze feltűnik a Gonosz, akik a Kaszások viszzatérését/feladatuk megvalósítását (galaxist kiirtani) szorgalmazzák.
  Kész is a Mass Effect 4!:)
  (Persze ez nem működik, ha a 3 végén a kaszások irányítását választjuk)

%d bloggers like this: