Home Egyéb Mass Effect 3 – E3 összefoglaló

Az elmúlt napokban számos újdonságot hallhattunk a Mass Effect 3-ról, ezért egy hírbe összegezve, rendszerezve is ideírom az újdonságokat, legfőképp azoknak, akik nem követték folyamatosan az E3 expó történéseit. Ez egy megaposzt lett, jó szórakozást hozzá! Jó kis játék lesz ez, nem vitás!

FIGYELEM, A LEÍROTTAK SPOILEREKET TARTALMAZ(HAT)NAK! CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE OLVASD TOVÁBB!


Az expón számos újdonság derült ki a harmadik Mass Effect résszel kapcsolatban. Az egyik legfontosabb talán a megjelenési dátum: 2012 március 12. – bizony, mindenki bejelölheti a naptárában ezt a napot, ugyanis nem egész tíz hónap múlva debütál a Mass Effect sorozat utolsó és egyben talán legvártabb epizódja. A második leglényegesebb dolog pedig az új trailer, ami a „Fall of Earth” címet viseli. Íme, magyar felirattal:

 

Trailerek tekintében láthattunk továbbiakat, amiben a BioWare képviselői a harcrendszert mutatják be – a leglátványosabb elem talán az omniblade nevet viselő közelharci fegyver, amivel aztán lehet büntetni rendesen. További láthattunk még három további videót, melyben Shepard egy Kaszás bázist ostromol, és szorult helyzetéből Légiónak, a gethnek kell kimenekítenie. A videó során hallhatjuk Joker és EDI hangját is.

A következő filmecske a szalarián bolygón, Sur’Keshen játszódik, ahol Mordin Solus professzor és Urdnot Wrex, egykori csapattársaink segítségével kell kimenekítenünk egy krogan hercegnőt a Cerberus katonái elől. A videóban láthatunk még többet a harcrendszerről, az osonás lehetőségéről és a bemutatkozik a Cerberus Atlas mechje. A videóban csapattársaink Liara és Garrus.

A harmadik videó a játék elejét meséli el, azaz a menekülést a Földről – Anderson kapitány társaságában. A videóban Anderson és Shepard menekülnek a Kaszás ostrom alatt álló Földről, át kell vágniuk magukat egy földi város romjain, ahol a Kaszások által deformált lényekkel, úgynevezett húsbábokkal küzdenek meg – egész pontosan batarián húsbábok, amik a Cannibal névre hallgatnak. A trailerben bemutatott Földi város igencsak nagy, szépen kidolgozott, és a helyszínnek nem csak akciódús, hanem emocionális oldala is van – lásd a szellőzőbe bújt, ijedt kisfiút, aki még Shepard szavára sem hajlanód előjönni. A videó végén feltűnik a Normandia, és egy pillanatra láthatjuk Ashley Williamset is.

A másik nagy durranás a Mass Effect 3-mal kapcsolatban az Xbox 360 tulajdonoskat érinti, egész pontosan az, hogy a játék használható lesz a Kinect rendszerrel – csapattársainknak hangparancsokat adhatunk a csatában (képességhasználat, mozgás stb), valamint a hangfelismerés a párbeszédeknél is működik majd.

És végül, de nem utolsó sorban bejelentették a Mass Effect 3 N7 Collector’s Edition gyűjtői kiadást. A tartalomból:CE

– Fémdobozos kiadás, rajta a férfi és a női Shepard parancsnok képével

– 70 oldalas, keményfedeles könyv a játékhoz készült concept artokkal, rajzokkal, festményekkel, modellekkel, illusztrációkkal

– Limitált kiadású Mass Effect képregény a Dark Horse Comicstól, egyedi borítóval

– N7 felvarró (legyél te is Shepard parancsnok!)

– 4×6-os poszter, egy lenyűgöző Mass Effect festménnyel

N7 Arsenal Pack DLC – különleges N7-es sniper, puska, nehézpisztoly és géppisztoly

Robotic Dog DLC – hűséges kis házikedvenc a Normandia fedélzetére

Squadmate Alternate Outfit Pack – új gúnyák Kaidan, Ashley, Liara és James Vega részére

N7 Hoodie DLC – Shepard parancsnok ingame N7-es pulóvere

– Mass Effect 3 soundtrack lemez

– Normandia Xbox Live avatár (csak az Xbox-os verzióhoz)

– ME 1, ME 2 és ME 3 kompatibilis toolset (csak a PC-s verzióhoz)

– DirectX 12-es, sztereoszkopikus, nagy felbontású textúrák (csak a PC-s verzióhoz)

– Érintőképernyő-támogatás (csak a PC-s verzióhoz)

– Logitech LCD támogatás a G13 és G19 billentyűzetekhez (csak a PC-s verzióhoz)

– 5 extra SecuROM aktiválás (játszhatsz lemez nélkül, a legális játékoddal)

A nem-gyűjtői kiadás vásárlóinak a bónusz cuccokért 560 BW pontot kell fizetnie, a tool set pedig 3200 BW pont lesz. Ezen felül ismert a gyűjtői változat hazai ára is, 15 ezer forint a CD Galaxisnál.

Ennyi volt az összefoglalás, ha valami kimaradt volna, azt majd biztos pótolja az egyik admin kolléga. Végezetül itt van pár screenshot is (nagyíthatók):

Hasonló cikkek
0 6231

0 2630

6 Hozzászólások to this post
  • A Válasz egyszerű és a Mass Effect 2 ben kell keresni. Volt Legion -nek a missziója amiben elmondta hogy a kollektív Geth egy Repear „vírus” miatt ketté vált. 2 Frakció a szimpla Geth eek illetve az Eretnekek (Repear szolgák) akiknek az állomását el kellett pusztítani. Ha minden igaz akkor a Repear flotta fölszedte az eretnekek maradékát és besorozta őket katonának.

   • Na épp erről beszéltem…
    Az eretnekek eretnekségének oka nem Reaper vírus, hanem egy számítási hiba (Légió szerint).
    Az egyetlen vírus, ami felmerült, azt az eretnekek készítették, hogy a geth maradékát is az ő oldalukra állítsuk. Ezt annak rendje és módja szerint törölték az átállás/pusztulás után.
    Bár a Reaper vírus ötlete sok dolgot megmagyarázna.

 1. Közben találtam egyéb infókat a Mass Effectről
  A fegyverfejlesztéseket akár küldetés közben is beszerezhetjük, elég látványos módon: A fegyveren okozott változásokat egyből láthatjuk, mind kinézetre, mind paraméteresen. Továbbá a karakterfejlődés is fejlettebb lesz (mint ME2-ben): nem egyszerűen képességpontokat költünk, hanem arra is befolyásunk lesz, hogy milyen tulajdonságai fejlődnek az adott képességnek (sebzés, időtartam, hasonlók…)
  Remélem nem nagy probléma, ha linket is kiteszek ide…

  http://www.gametrailers.com/video/e3-2011-guns-and-full-demo/715589

  (Ha meg baj, akkor egyszerűen töröljék az adminok a hozzászólást)

%d bloggers like this: