Home Egyéb Casey Hudson ismét a Mass Effect 3-ról mesél

A mai hírben ismét Casey Hudson főproducertől származó híreket kaptok:

Az első hír, a homoszexuális románc megjelenése a Mass Effect 3-ban, nem kis megrökönyödést váltott ki a rajongók körében. Mr. Hudson egy Twitteres bejegyzésben közölte, hogy „szélesebb körű opciókat biztosít a szerelmi kapcsolatok terén, beleértve a nők és férfiak azonos nemű kapcsolatait, függően attól, hogy a szereplők miként hatnak egymásra a játékban.”

A homoszexualitás már felbukkant korábbi BioWare játékokban – úgymint a Dragon Age: Origins-ban és a Dragon Age II-ben. Vajon marketinges fogásnak szánták ezt a lépést, avagy más volt vele a céljuk? Majd kiderül…

A második hír pedig a tegnapi interjú folytatása, a téma ezúttal a Mass Effect 2 DLC-éi. Casey Hudson elmondta, hogy az ME 2-höz megjelent DLC-k (főleg az utolsók) a Mass Effect 3-ba tervezett újítások prototípusaiként szolgáltak. FIGYELEM: Az interjúban spoilerek hangzanak el ME 2 DLC-kből és az ME 3-ból!

PCGamer: Melyik az a terület, amire leginkább fókuszáltok a Mass Effect 3 tervezésénél, hol lesz látható a legtöbb újítás?

Casey Hudson: Próbáljuk az egész játékélményt sokkal… kiszámíthatatlanabbá, pörgősebbé és változatosabbá tenni. Szinte bármi megtörténhet majd. Lesz néhány akciódús jelenet, kisebb bejátszások és hasonlók, amik tökéletesítik illetve elmélyítik a játékmenetet. Számos olyan epikus szituációt tartogatunk, amiket korábban még nem láthattatok.

Néhány, a DLC-kben alkalmazott ötletünk jól bevált. Mint például amikor az Árnybróker ellen küzdesz (Lair of the Shadow Broker DLC), aki egy jó nagy pasas és megrohamoz, tör-zúz mindent maga körül, egyike az ilyen egyedi harci helyzeteknek – itt például elengedhetetlen a csapatmunka Liarával, egyedül nem volnál képes legyőzni. Vagy ott van nagy hajó, ahol szélben kell harcolnunk. Vagy épp az autós üldözés. Szóval néhány ilyen dologgal csak kísérleteztünk, hogy aztán majd fejleszthessük őket és bekerüljenek a Mass Effect 3-ba.

PCGamer: Milyen hasonló szituációkat láthatunk majd a Mass Effect 3-ban?

Casey Hudson: Például amikor a Földön menekülsz a Kaszások elől, egy  félig összeomlott épületben vagy, leereszkedsz egy felhőkarcoló üvegfalán, aztán bukfencet vetsz földet érésénél. Ilyen pillanatokban érzed, hogy részese vagy a kalandnak. Hasonló dolgok lesznek az egész játékban: például fogsz egy lövegtornyot és leszedsz vele pár arcot, aztán jöhet a következő nagy durranás.

Az eredeti interjú elolvasható itt:

http://www.pcgamer.com/2011/05/16/bioware-used-dlc-to-experiment-with-mass-effect-3-ideas/

Hasonló cikkek
0 6254

0 2638

6 Hozzászólások to this post
  1. Miranda nekem is bejött. 🙂

    Ami a homoerotikus részeket illeti, merem remélni csak akkor jönnek elő, ha valaki nagyon akarja…

    Amúgy nem hiszem hogy egy tengerészgyalogossal muszáj lenne tolerálnom az ilyesmit a hajón…
    (Arról nem is beszélve, ha másik játékban középkori környezet van.)

%d bloggers like this: