Home Egyéb A BioWare a lehetséges mellékszálakról

Rég volt, hogy utoljára hallottunk valamit az eddigi vagy a készülőben lévő Mass Effect epizódok felől, de hosszú idő után Casey Hudson, a sorozatért felelős főproducer ismét megtöri a csöndet és beszél egy keveset az új Mass Effect játékok lehetséges történeteiről.

„Annyi minden elmondásra váró dolog van még a Mass Effect univerzumában.” – mondta. – „Jó lenne ezúttal valami olyasmi, ami nem kötődik szorosan a fő történeti szálhoz. Például egy fellegvári magánnyomozó története. Vagy egy történet arról az időről, amikor Garrus a C-Secnél szolgált.”

Garrus_Vakarian_03_by_johntesh

További BioWare dolgozók, úgymint Mac Walters vezető író, Dusty Everman pályatervező, Mike Gamble producer és Preston Watamaniuk fődesigner szerint az Illusive Man, Aria, Kai Leng és Javik is mind megérdemelnének egy spin-offot maguknak.

Ti mit gondoltok erről? Melyik karakterrel látnátok szívesen egy új játékot? Vagy Shepard parancsnok helyét senki nem veheti át?

15 Hozzászólások to this post
  1. Szerintem Shepard helyét senki nem veheti át, de viszont én is Javik személyében járnám be az univerzumot (még az ő idejében).
    Első dolgom az lenne hogy lábbusszal lemmenék Ilioszra és 6 órán át Vigilel beszélgetnék. 🙂

    • Milyen igaz! Én is Javikra szavazok egyértelműen a felsoroltak közül.

      Bár ha egyet kéne választani, szerintem az egész játékból a legjobban Thane Krios érdemelne meg egy spinoffot, vagy akár egy animációs filmet. Nem nagyon ismerek olyan embert, akinek nyomós ellenérzései lennének Thane karakterével szemben. 🙂 Nem mondom, hogy mindenki szereti, de hogy sokan vannak akik igen, az biztos.

  2. Egyértelműen valami Cerberusos komát ismernék meg jobban.Például kiváncsi lennék,hogy dobta be TIM a szervezetnek,hogy na most akkor ez itt Reaper-technológia,beléd lesz rakva,vagy meghalsz…de egy Javik-es sztorira se panaszkodnék.Mondjuk Kai-Leng egész szimpatikus lett a regényekből…már amikor nem hidegvérrel gyilkolászik.

  3. Személy szerint egyik sem. Együtt volt teljes a Mass Effect.
    Pénzlehúzás szaga lenne az egésznek. Mellesleg bukta is lenne egy karakternek a rajongótáborának játékot csinálni.
    Felesleges.

    Bár Casey Hudson és vezetői csapatának, azt sem hiszem el amit kérdeznek.

  4. Hát ezzel a spin-off-al szerintem nem tudnának igazán nagyot alkotni… Ha már a folytatások nem jönnének össze, akkor még mindig ott van egy kiaknázatlan, de mégis fantasztikus lehetőség, egy új trilógia: A Reaper ciklusok előtti időszak. Simán nagyot lehetne vele alkotni. A Leviathan-ok rabszolgái vagyunk, egy vadabb és fejlettebb galaxisban. Testközelből láthatnánk az akkori fajok bukását, a Catalyst létrejöttét, majd árulását, végül Harbringer születését. Mindezt persze sokkal részletesebben és eddig nem ismert eseményekkel tarkítva. Bár fix vége lenne a történetnek, alternatív elágazásokat is lehetne alkalmazni, hiszen azok biztosan nem hatnának ki a mi ciklusunkra, hiszen évmilliókkal korábbi eseményekről beszélünk.

    Szerintem új fajokat egyszerűbb kitalálni, mint egy folytatást megcsinálni a 3 után(lásd történeti szálak átvezetése), vagy egy olyan előzményt, aminek szorosan illeszkednie kell a trilógiához és mellesleg fix vége van. Egy spin-off viszont a leggyengébb húzás, amit bár hamarabb meg tudnának csinálni, de a siker koránt sem lenne akkora, hiába lenne jól… A Mass Effect-ben szinte minden szereplő, kiemelkedő személyiséggel rendelkezik. Ahány ember, annyi kedvenc! Ezzel még jobban megosztanák a rajongókat. De Ők tudják… Írni kéne az EA-nak, hogy inkább valami ütősebbet csináltassanak a BioWare-el, ha több pénzt akarnak látni! 😀

  5. Ha egy spin-off, akkor oké, de ha egy nagyobb lélegzetvételű játék, akkor teljesen új karakter kell, Mert a mellékszereplőknek meg van a maguk egyénisége, a roleplay meg arról szól hogy a játékos maga ruházza fel „élettel” a szereplőt.

  6. Szerintem Tali lenne a legjobb spi -off!!!! Elkéne mesélni, hogy hogyan indult el az egész vándorútra a Vándorflottától.
    Vagy azt hogy mi lett a sorsa azután, hogy vissza foglalták az őshazájukat.

    De egyébként én is egyet értek az előttem szólókkal. Egy teljesen új karaktert kell készíteni mert a trilógiában szereplő karakterek úgy teljesek ahogy vannak.

  7. Én annak örülnék ha csinálnának három szálat.Mass Effect:Spectre,Mass Effect:N7 és Mass Effect:Agent címen,az elsőben egy fantom ügynök életét kellene lejátszani és betekintést nyerhetnénk egy fantom mindennapjaiba,küldetéseibe.A másodikban egy N7 kiképzésen átesett katonáról szólna a játék a kiképzés elejétől kezdve ( az utolsó dlc-ből amit lehetett hallani az N7 kiképzésről és a szokásokról Anderson lakásán elég kíváncsivá tett). Az utolsón pedig egy cerberus ügynököt alakítana a játékos,lehet ez akár a Kai Leng srác is,Na ilyenekkel játszanék szivesen

  8. Ha spin-off, akkor ne csak egy karakternek írjanak történetet. Játék órában ezt rövidre fognám, karakterenként 5-8 órát adnék és alapból a Mass Effect 1-ben szereplő karakterek útját csinálnám meg, utána DLC formájában az ME2 és 3 új karijai történetét is végig lehetne vinni, illetve Joker, Anderson, Jenkins és az Illusive Man is kapna tőlem 3-5 órányi játék időt. Grunt helyett Oaker történetét kapnánk meg. A játék menetet egyszemélyesen képzelem el, de néha lennének társaink. Lennének benne ügyességi részek (leginkább Thane), hentelős (Wrex és Zaeed), taktikázós (a katonák), mászkálós, agyalós részek (Tali, Mordin), menekülős-üldözős (Jack, Samara) és így tovább az összes karakterrel.

%d bloggers like this: