Home Egyéb Lemondott az EA vezér

John Riccitello, az Electronic Arts vezérigazgatója beadta lemondását, a cég vezetését az új igazgató megválasztásáig Larry Probst korábbi vezérigazgató és jelenlegi igazgatótanács-tag veszi át.

Riccitello azt a fajta vezérigazgatót igyekezett megtestesíteni, aki valóban játszik is a játékokkal – példának okáért az Activision és Microsofot fejesei sohasem beszéltek arról, mivel játszanak; azonban Riccitello mindig is szívesen kifejtette a tapasztalatait az EA, vagy éppen a konkurencia termékeivel kapcsolatban.

OB-WS963_0318EA_G_20130318172902

2007-ben, mikor is Riccitello került a cég élére, négy fő divízióba osztotta a céget: EA Games, EA Casual, EA Sport és The Sims. Ugyanebben az évben felvásárolta a VG Holding Corpot, és vele együtt a Pandemic Studiost és a BioWare-t. 2008-ban megpróbálta felvásárolni a GTA kiadóját, azonban a Take Two visszautasította az ajánlatot.

Riccitello vezetése alatt igyekezett az EA a szokványostól eltérő játékokat is gyártani, némelyek sikerrel jártak, némelyek pedig kevésbé: a Mirror’s Edge és a Spore sikeresnek volt mondható, azonban a Star Wars: The Old Republic nem épp zökkenőmentes rajtját azóta is nyögi az MMO, olyannyira, hogy free-to-play mikrotranzakciós megoldáshoz kellett folyamodni a játékosok megtartásához. Nem aratott kivételes sikert az EA saját játékkliense, az Origin sem, mivel a program kiforratlansága és a játékokhoz szükséges állandó internetkapcsolat és autentikáció sokak életét keserítette meg. Ezen felül megemlítendő még a frissen kiadott SimCity is, aminél a túlterhelt szerverek következtében nem volt lehetőség bejelentkezésre és játékra.

A John Riccitello által vezetett EA-t számos kritikával illették mind játékrajongók, mind a részvényesek: az EA részvények 60 dollárról meredeket zuhantak nagyjából 25 dollárig, tavaly decemberben pedig az EA vezért a Wall Street a nyolc legrosszabb vezérigazgató közé sorolta.

EA részvények Riccitello megválasztása után

EA részvények Riccitello megválasztása után

Riccitello elköszönő levelében vállalja a felelősséget az EA pénzügyi helyzetéért, és távozik a cég alkalmazásából.

Hasonló cikkek
0 6254

0 2638

8 Hozzászólások to this post
  1. Mindneki tudta, hogy az utóbbi pár év sikertelensége nem a gazdasági világ helyzetnek volt leginkább köszönhető… Hát igen sokat markol de keveset fog tipikus esete.
    Nem mondom hogy sajnálattal tölt el a távozása, remélhetőleg tanultak ebből a pár évből.
    Ám csak nekem ugrott be erről a képről illusive man? 😀

  2. Az lehet hogy a manus kifejtette a véleményét a játékról, de hogy Ő maga nem játszott vele, az tuti!
    Egyébként már csak azért is mocsokság az EA/Origin rendszer, mert a pl. az ME3 minimum feltételek között nincs ott az állandó internet kapcsolat!!!

%d bloggers like this: