Home Egyéb Mass Effect: Megtévesztés megjelenés

Számos hónap várakozás után kis hazánkban is kapható lesz a negyedik, William C. Dietz által írt Mass Effect regény, ami a Megtévesztés (Deception) nevet viseli. A történet főhőse Gillian Grayson, a Felemelkedés kötetből megismert hatalmas biotikus erővel rendelkező, autista lány, aki a Megtévesztés idejére már felnőtt nővé érett, és hadjáratot indít a Cerberus ellen, amiért megölték az apját, Paul Graysont.

A könyv tengerentúli megjelenésekor számos probléma adódott a kronológiai- és a Mass Effect világától való eltéréseitől, hazánkban már az új, javított kiadás kerül megjelenésre.

Alább látható a borító magyar változata (kattintással nagyítható):

A könyv a Tuan Kiadó gondozásában jelenik meg szeptember 25-én, előrendelhető a masseffect.hu webshopból, ára 1944 Ft.

Ismertető a könyv hátuljáról:

„Az univerzum ostrom alatt áll. Az érző gépek minden ötvenezredik évben elözönlik a galaxisunkat, hogy learassanak minden szerves létformát. Ők a Kaszások.

Csak két ember, David Anderson admirális és társa, Kahlee Sanders tudják az igazságot és kutatnak reménytelenül megoldás után, hogy megakasszák a ciklust. Noha sikerül megdönthetetlen bizonyítékot találniuk arra, hogy a Kaszások fenyegetése valós, munkájuk közben leleplezik a Cerberus – egy titkos félkatonai szervezet – és vezetője, a Titokzatos Ember terveit. David és Kahlee halálos veszélybe kerül, mert a Cerberus nem hátrál meg, s minden követ megmozgat, hogy megőrizze titkait.

Útközben azonban váratlan szövetségesre bukkannak egy fiatal, különleges erőkkel megáldott lány, Gillian Grayson személyében. A korábban kegyetlen tudományos kísérleteknek alávetett Gillian immár szabad, elkezdni felfedezni és uralni halálos képességeit. Miután megtudja, hogy a Cebrerus felelős apja haláláért, Gillian bosszút esküszik a Titokzatos Ember és csoportja ellen, veszélybe sodorva mindazt, amiért Anderson és Kahlee harcol.”

7 Hozzászólások to this post
  • Igen, ez már a történet és univerzumháttér-beli hibákat nélkülözve jelenik meg…
   amúgy nincs mód személyes átvételre?? ez a majd’ ezer forintos szállítás elég elavult manapság, amikor egy 300ezer forintos számítógépet hoznak ki kb. ennyiért, ráadásul így a könyv akciós ára is értelmét veszti, mert ugyanúgy 3000 körül alakul…

 1. Javítsatok ki ha tévedek de a megtorlás részbe Gillian 13 év körüli és ha nekem azt mondják hogy felnőtt nő akkor kb. 20 évesre gondolok minimum. Na most a problémám a következő: A Megtorlás már a Collector bázis elpusztítása után történt ha nem sokkal is. A kaszások fél évvel később megérkeztek. A háború nem tudjuk meddig tartott, de szerintem 1 évnél nem tarthatott tovább(sztem ez is sok).
  Tehát gyakorlatilag nem lehet annyi idős plusz Gillian egy quarian kutatóhajón utazott el több évre. Ez korrekt visszatérhetett akár a háború után is. DE Anderson halott a háború után és a Cerberus márcsak mint ideológia létezik. A kérdésem meg: WTF?
  U.I.: A 3. résznél abba kellett volna hagyni szerintem.(AZ előző 3 részt megvettem és szerettem.)

 2. Gillian a ME2 előtt játszódó regényben, a Felemelkedésben (a Megtorlásban nem is szerepel) utazott el a quarianokkal, na most ha ott számolod, hogy Shepard 2 évig halott volt, az már 15-16 év, ehhez hozzáadod a ME2 történéseit akkor már 17 simán megvan.

%d bloggers like this: