Home Egyéb Rájár a rúd a Mass Effect 3-ra

Bizony, az ME 3 kálváriái a végződéssel kapcsolatos botrány után közel sem értek véget. Ezúttal pedig nem más, mint a játék egyik zeneszerzője, Sasha Dikiciyan támadta meg az Electronic Artsot.

Ugyebár mind tudjuk, hogy egy játék vagy film elkészítésében jó sok ember vesz részt, és mindegyikük elvárja, hogy feltüntettessék a nevük, titulusuk és munkájuk a stáblistában. Ezúttal viszont egy apróbb fiaskó történt ezen a téren, ugyanis a stáblistát összeállító EA nem megfelelően írta bele Mr. Dikiciyan úr nevét a készítők között. Talán ez nem tűnik akkora ügynek, de igencsak rosszul eshet, ha valaki érdemeit nem ismerik el megfelelően.

A zenész felháborodását az okozta, hogy őt csak közreműködő zeneszerzőként tüntették fel a fő zeneszerzők – Clint Mansell és Sam Hulick – mellett, holott több mint nyolcvan percnyi hanganyagot komponált a játékhoz, holott Clint Mansell nevéhez csupán pár zene köthető.

Sasha Dikiciyan hozzátette, hogy nem a BioWare-t hibáztatjat, hanem kizárólag az Electronic Artsot, állítása szerint a BW-sek „remek arcok és mindig támogattak minket”.

3 Hozzászólások to this post
  1. Lehet velem van a baj, nem tudom. De ha az én nevem szerepelne egy több ezer példányban eladott, a játéktörténelemben már örök helyet kapott játékszéria egyik részének stáblistáján, nagyjából j*rvára lesz*rnám, hogy most legfőfőbb zeneszerző, közreműködő zeneszerző vagy kávéfőző automataként vagyok feltüntetve. Istenem, már attól elcsöppentem, hogy a Mass Meetingen mozivásznon láttam a művem. Néhány ember feleslegesen nagy jelentőséget tud adni egy-egy amúgy semmitmondó titulusnak.

    Az EA a botránytól nem csődbe megy, hanem még profitál is rajta. A legjobb reklám a negatív reklám, hát ha még ingyen is van. 🙂

%d bloggers like this: