Home Egyéb Mass Effect 3: A Fellegvár ismét tárt kapukkal vár minket!

Nemrég bejelentésre került, hogy a Mass Effect 3-ban visszatér az első rész talán legszebb és legnagyobb helyszíne, a Fellegvár űrállomás teljes pompájában, fényében és méretében.

A második részben méltatlanul lezsugorított méretű helyszínen olyan küldetések teljesítésére lesz lehetőségünk, amiket eredetileg az ME 2-be szántak, azonban kimaradtak idő vagy pénz hiányában. Mac Walters, a játék vezető írója a következőt nyilatkozta:

„Eredetileg a Mass Effect 2-be szántunk egy olyan történeti szálat, ami az első rész eseményeire volt hivatott visszautalni, de végül nem került be a játékba. Azonban ez a rész visszatér a Mass Effect 3-ban, aminek nagyon örülünk, de még nem árulhatom el, miről is van szó. Tudjátok, ez a jó a trilógiákban: majdnem mindig akad egy második esély mindennek.”

A Mass Effect 2 történetének megírása okozott némi fejtörést a szerzők körében, ugyanis nem egyszer ütköztek a maguk által a saját útjukba gördített akadályokkal, amiket a következőképp írhatunk le: „Mégis mit hittünk, hogy lesz ez? Ez őrület!” Erre a klasszikus példa a végjáték, ahol az egész legénység, sőt még Shepard is ott hagyhatja a fogát – de még lesz ennek folytatása is? Na, akkor mit kezdünk majd a helyzettel?

Három Mass Effecttel a háta mögött Mr. Walters úgy véli, neki és írótársainak is jót tenne már egy kis levegőváltozás – „7 évnyi Mass Effect után, bármennyire is szeretem ezt a világot, lassan ideje tovább lépni. Viszont azt mondják, nem leszünk képesek megint arra a bravúrra mint a Mass Effect esetében. Ez esetben elmegyek egy kis pihenőre, majd utána újult erővel vetem bele magam ezen univerzum csodáiba.”

Hasonló cikkek
0 6229

0 2628

5 Hozzászólások to this post
 1. Tény ami tény: a kettőben valóban nem éreztem azt a szabadságot a Fellegvárban, amit az első rész esetében. Talán az újdonság varázsa, de valószínűbb hogy a rossz kivitelezés miatt.

  Remélem a háromban valóban méltó módon tér vissza a Fellegvár – teljes pompájában. Ez egy nagyon jó hír mellesleg. 🙂

 2. Való igaz..való igaz, hogy sokkal kisebb a mozgástér, amit viszont feltétlen dicséret illet az a dizájnja. Könnyen átlátható szintek, nem téved el az ember. És nem mellesleg ha hozzá vesszük azokat a részeket ahol egyes küldetés során jársz (és szintén a Fellegvár része) akkor azért annyira már nem is kicsi.

 3. Valóban kicsi volt a 2-ben, de az első részben túl nagyra sikeredett. Én most vittem végig a csajjal, megcsináltam minden mellék(vagyis remélem az összeset) küldetést, de az első részben nagyon idegesítő volt a rengeteg liftezés és ha nem lifteztem, hanem gyorsjáratoztam, akkor kevés esély volt rá, hogy összefutok egy idegennel, aki elsírja a bánatát.

  Egyébként jó viszont látni a „régi” ismerősöket, pl. Conrad Vernert, az őrült rajongónkat. 🙂

 4. Amit én is hiányoltam az ME2-ből, hogy a Fellegvárból nem sok mindent lehetett látni. Tudjuk be annak, hogy a Fejedelem utáni támadás során még nem mindent pofoztak helyre. 😀
  Azért bízom benne, hogy az ME3-ban nagyobb szerephez jut majd. Személy szerint nem bántam, hogy sokat kellet barangolni az 1. részben. És nem volt feltétlen fontos liftezni, mert lehetett használni gyorsjáratokat is!
  A régi ismerősök kapcsán remélem több szerephez jut majd az újságíró Emily Wong, és Michael Chloe doktornő is! Valamint a Normandia vezető orvosa Dr. Chakwas. 🙂

 5. Jó hír, mindig is szerettem barangolni a Fellegvárban. Érdekes emberekkel lehetett találkozni, például az a Conrad micsoda figura meg az anyánk egy volt csapattársa. De a legjobb az a riporter csaj… 😀 Lehet, hogy most már tényleg megütöm az ME3-ba. 🙂

%d bloggers like this: