Home Egyéb Arrival DLC előzetes infók

A joystiq.com nemrég közzétett egy preview-t a közelgő és várva-várt Mass Effect 2-es letölthető tartalomból. Ebben a cikkben összegzem az eddig megtudottakat:

Március 29-én (kedd), a Mass Effect rajongók keserédes élménynek lehetnek részesei: megjelenik az ME 2 legújabb, de egyben utolsó DLC-je, az Arrival. A DLC keretében Shepard parancsnoknak egy batarián fogságba esett tudóst kell megmentenie – a doktor csapata egy ismeretlen Kaszás ereklyét talált – és az ügy kényes természeténél fogva Hackett admirális egyedül küldi el hősünket a mentőakcióra.

„Az Arrival tulajdonképpen egy mellékküldetés, ” – nyilatkozta Jesse Houston a BioWare producere – „de egyben egyfajta lezárása is a történetnek.” – amivel megerősíti, hogy ez valóban az utolsó ME 2-es DLC. A küldetést módunkban áll elkezdeni bármikor, ha már teljesítettük a Horizontot a játékban. Houston szerint attól függően, hogy mikor kezdjük el, kisebb változásokat tapasztalhatunk a kiegészítő történetében, de ezek abszolút nem fogják befolyásolni a történet menetét. (másszóval csak a párbeszédek térhetnek majd el itt-ott).

Annak ellenére, hogy egy mellékküldetés, az Arrival annyiban különbözik a többitől, hogy ezúttal egyedül vagyunk – nincsenek csapattársak, akik segítenének majd nekünk.

„Shepard egész idő alatt egyedül van, ami tovább bonyolítja az ügyet.” – magyarázta Houston. Az Arrival kihívása a csapattagok hiánya. A játékosnak egyedül kell boldogulnia, a már bevált csapatos taktikák nélkül. Ám a BioWare számára is kihívás volt, hogy az egyszemélyes harcot a játékos szintjéhez igazítsa.

Tehát a fedezékek taktikus használata, az óvatos megközelítés és lopódzás fontos elemei lesznek az Arrivalnek. Beszélgetésekben nem fog bővelkedni, legalábbis az első két szakasz az ötből. Ez persze nem érvényes a végjátékra, ahol majd jól megcsavarodik a történetszál.

Habár talán az Arrival nem az az összekötő DLC, amire mind vártunk, reméljük képes lesz majd kitölteni a Mass Effect 2 és a Mass Effect 3 évvégi megjelenése közti űrt. A DLC leginkább a korábban megjelent Overlord és Lair of the Shadow Broker kiegekhez hasonlítható – akcióval teli küldetéscsomagok, amik tovább mélyítik a Mass Effect lenyűgöző világát.

Az eredeti cikk elolvasható itt:

http://www.joystiq.com/screenshots/mass-effect-2-arrival-dlc/3998602/#/1

Hasonló cikkek
0 6276

0 2642

%d bloggers like this: