született: 2077-benLiara T'Soni

Háttér (Mass Effect):

Benezia Mátriárka és egy másik aszári lányaként született „apjáról” nem sokat tud, talán a tisztavérűeket sújtó szociális megkülönböztetés miatt hagyta ott őket. Édesanyja egyedül nevelte őt, ami általában nem jelent nehézséget aszári berkekben. A lánynak édesanyja helyzetéből kifolyólag igen magas elvárásokkal kellett szembenéznie. Nem is csoda, hogy az archeológiát választotta, ide el tudott menekülni az elvárások elől. Cserébe igen nehezen szocializálódik, képes olyan kijelentéseket tenni, amik vagy őt, vagy másokat hoz zavarba, a hazugság fogalmát hírből sem ismeri. Végzettségét a Thessziai Serrice Egyetemen szerezte, tehát tud egy-két dolgot nagy általánosságban a protiánokról, és a biotikáról.

Eleinte komoly érdeklődést tanúsít Shepard iránt, akit működő protián technológia érintett meg (ami érdeklődés persze később jelentős átalakuláson megy keresztül). Sokan gyanakodnak rá a hajón szolgálatot teljesítők közül, minthogy Benezia lánya, ugyanakkor már egy jó ideje, hogy a kettő külön utakon jár.

Hol: Therumon, egy kék kinetikus mezőben lebegve fogsz rátalálni.

Lehet vele románcolni?
Férfi és női Sheparddel egyaránt.

Képességek:
Dobás
Emelés
Torzítás
Szingularitás
Akadály
Sztázis
Elsősegély
Elektronika (mint túltöltés jelenik meg)

Háttér (post Mass effect):

A Normandia pusztulása után Omega felé vette útját, hogy kiderítse, hogy mi történt Sheparddel. Ott találkozott egy Feron nevezetű Drellel, aki tájékoztatta a parancsnok haláláról. Kék napok zsoldosok támadnak rájuk, akiket cserébe a Cerberus katonái támadnak meg, fogságba ejtve Liarát és a Drell társát. Így találkoznak Miranda Lawsonnal, aki felajánl egy szokatlan lehetőséget: találják meg a parancsnok holttestét, s ő visszahozza őt az életbe. Liara beleegyezik, de nem a cerberus, hanem inkább a parancsnok miatt.

Háttér (Mass Effect 2):

Liara ezt követően Iliumra költözik, információbróker válik belőle. Mélyen legbelül bűntudatot érez korábbi társa miatt, bosszút forral az árnyékbróker ellen. Ezzel nyilván sok ellenséget szerez magának. Félteni nem kell, a félénk, tétova aszári határozott ellenféllé vált, akivel számolni kell.

Hol: Illium, a horizonti bevetés után látogathatjuk őt meg.

Plusz (ME2: Lair of the Shadow Broker):

A Cerberus engedélyezi Shepardnek, hogy segítséget nyújtson Liarának az Árnyékbróker üldözésében, így a következő Illiumi látogatásunkkor már ezt is megtehetjük (feltéve, ha segítettünk neki a megelőző két kisebb megbízásban).

Idővel Liara csatlakozik és aktív részese lesz az eseményeknek.

Képességek:
Szingularitás
Torzítás
Aszári tudós
Sztázis

Na és a románc?
Folytathatod vele, ha csak nem választottál mást időközben.

Háttér (Mass Effect 3):

Liara visszatér, feltételezhetőleg a Marson találkozol vele, egy protián ereklyét kutat éppen, mikor Cerberus katonák ütnek rajtuk. Tiszta szerencse, hogy éppen akkor ér oda Shepard az ostromlott Földről!

Jójó, ez mind szép, de engem még mindig csak a románc érdekel!
Igen, fel lehet újítani a szenvedélyt!