Jacob Taylorszületett: 2157-ben

Háttér:

Gyerekkoráról keveset tudni, minthogy viszonylag eseménytelenül telt. Amint tudott, csatlakozott a Szövetség haderejéhez, eredetileg a Korzárok kötelékébe tartozott, egy olyan csoporthoz, ahol a Szövetség parancsaira cselekedtek anélkül, hogy a szövetség gyanúba keveredett volna. Utána az Éden egyesen teljesített szolgálatot a geth támadás ideje alatt Derek Izunami parancsnoksága alatt. Ezt, és a fellegvári eseményeket követően végképp kiábrándult a Szövetségből és mindennemű bürokráciából. Ekkor kezdődött kapcsolata a Cerberus ügynökséggel, Miranda Lawson támogatásával megakadályozott egy batáriai merényletet a Tanács ellen.

Ezt követően a Lázár sejt részeként a Lázár projektben dolgozott együtt korábbi informátorával, de facto biztonsági főnökként. Ez az állapot akkor ért véget, mikor szabotálni próbálták a projektet, neki és a Miranda által frissen feltámasztott Shepardnek köszönhetően, sikertelenül. Ezután a Normandián szolgál, mint a hajó fegyverszakértője, aki a fegyverzet karbantartásáért és az utánpótlás beszerzéséért felel.

Elsősorban a szervezet rugalmassága miatt csatlakozott a Cerberushoz, viszont mindig is gyanakodott rájuk, illetve mindig is ellenezte azokat az embertelen kísérleteket, amiket végeztek.

Harc közben higgadt, koncentrált, a döntéseknél általában egyet ért Sheparddel, ért a géppuskákhoz és a tech támadásokhoz (nem a Mass Effect 2-ben) valamint biotikus képességek birtokában is van.

Hol: Jacob Taylor már a játék legelejétől állandó csapattagként küzd Sheparddel vállvetve, elsőként a Szabadság diadalán vesz részt bevetésben.

Lojalitás küldetés: A nagyság ára

A Horizonton lezajlott események után Jacob keresi Shepardöt. Egy szokatlan üzenetet kapott édesapjáról, akiről azt hitte, hogy már tíz éve meghalt egy hajóbalesetben. A Hugo Gernsback vészjeladója most viszont megszólalt és felkeltette a fiú érdeklődését apja szelleme iránt.

Lehet vele románcolni?
Csak a női Shepardnek.

Képességek:
Vonzás
Gyújtólőszer
Cerberus ügynök
Gátlómezők túltöltése (ha lojális)