A hannárok megjelenésükben leginkább a földi medúzákra hasonlító, nem-humanoid faj. Tagjai a fellegvári közösségnek, a galaxisban rendkívüli udvariasságukról és az általuk „Csillantók”-ként emlegetett protiánok irányába tanúsított vallásos áhítatról ismertek.

Kahje, a világuk, felszínének 90%-át víz fedi, így a hannárok is vízi élőlényekként fejlődtek ki, de képesek túlélni a szárazföldön is. Egymással kifinomult biolumineszcencia útján kommunikálnak, ezért ha más fajokkal kívánnak társalogni, fordítót kell használniuk. A hannárokra jellemző, hogy minden mondatukat roppantul udvariasan és rettenetesen precízen fogalmazzák meg, valamint könnyen megsértődnek a vulgaritás és a közönséges beszéd hallatán.

A hannárok vallása szerint a „Csillantók” voltak azok, akik a tudatosságba emelték a fajukat, és akiket azóta isteneikként tisztelnek. A Kahjén található számos protián rom is alapot ad az evolúciójukba történő idegen beavatkozásra.

Minden hannár két névvel rendelkezik, az egyik az „arcnév”, amit idegeneknek és távolabbi ismerőseiknek is elárulnak; a másik pedig a „léleknév”, amit csak a nagyon közeli barátok és családtagok ismernek és általában költői hangzású.

Kahjén élnek a drell faj túlélői is, akiket a hannárok mentettek ki a lakhatatlanná vált bolygójukról. A drellek hálából hűséget fogadtak a hannároknak és segítik őket abban, amire egyébként fizikailag képtelenek volnának.

hanar Hanar_diplomat_-_the_culprit Mass-Effect-Franchise-Made-Aliens-Human-Like-to-Save-Money-2