A hüllőszerű drelleket a hannárok mentették meg a túlzott ipari fejlődés és a háborúk által lakhatatlanná tett anyabolygójukról, Rakhanáról. A drellek azóta a hannárok világán élnek a társadalom egyenrangú tagjaiként, és elvégzik azokat a feladatokat, amikre megmentőik fizikailag képtelenek.

A legtöbb drell mélyen vallásos, hitük szerint a test és a lélek különállók, mégis együtt alkotnak egy egészet, a halállal pedig elhagyják a testüket. A drell vallás többistenhívő. Az újabb nemzedékek viszont kezdik elhagyni a régi szokásokat, és sokan térnek át az aszári vagy hannár hitre.

A drellek egyik különleges képessége tökéletes, fotografikus memóriájuk; meditatív állapotban életük bármely korábbi eseményét vissza tudják idézni, egészen a legapróbb, legpontosabb részletekig.

Mivel a drellek egy száraz, sziklás-sivatagos világon fejlődtek ki, a hannárok víz borította világán mesterségesen fenntartott klímájú városokban kényszerülnek élni, máskülönben az egészségüket kockáztatják. A drellek közt vezető halálok a Kepral-szindróma, amit párás környezetben huzamosabb ideig való tartózkodás vált ki. A tüdő és a vér idővel elveszíti az oxigénfelvevő-képességét, majd a betegség a többi szervre is átterjed. Jelenleg nincs rá ismert gyógymód.

1280px-Drell_biotic_field maxresdefault 1280px-Kolyat_-_father_and_son 1280px-Kolyat_krios_01