A Hahne-Kedar vállalat által gyártott biztonsági mechek többféle méretben és típusban fordulnak elő, kezdve az emberszerű könnyűmechtől, a szenzorokkal felszerelt kutyaformán át egészen a fegyverekkel jócskán megrakott nehézvédelmi mechekig.

LOKI mech: A LOKI mechek kétlábú biztonsági robotok, amiket leginkább embererő-hiánnyal küszködő rendfenntartó szervek használnak, de számos emberi kolónia és zsoldoscsapat is használja őket. Habár már legalább egy évtizede gyártják őket, igazán csak a Fellegvár csatája után terjedtek el, mivel ott a legtöbb nép súlyos veszteségeket szenvedett.

És habár a legtöbb biztonsági rendszerhez képest egyszerűnek és elavultnak tűnhetnek, van néhány érdekes tulajdonságuk. Alapvető személyiséggel rendelkeznek, így többféle feladatra is beprogramozhatók, valamint többféle fegyvert is használhatnak. Általában nehéz- vagy géppisztolyokat használnak, és általános programjuk szerint tüzet nyitnak minden illetéktelenre. Programozásuk lehetővé teszi, hogy a hatékonyság érdekében hálózatba kössék őket más mechekkel.

Egyszerű programozásuk hátránya, hogy képtelenek bármiféle stratégia alkalmazására. Harc közben nem húzódnak fedezékbe és a gyenge tűzfalaik miatt könnyedén feltörhetők és gazdáik ellen fordíthatók.

Nevüket Lokiról kapták, aki az ármány istene az északi mitológiában.

FENRIS mech: A FENRIS mech első ránézésre egy kutyára vagy egy varránra hasonlít. Nem olyan elterjedtek, mint a LOKI vagy az YMIR mechek. Ezek a mechek fejlett szenzorokkal vannak ellátva, amikkel észlelhetik a kábítószereket vagy a csempészárut, így leginkább űrkikötőkben és vámosoknál használják őket. Gyakran vetik be őket LOKI mechek oldalán, de – a LOKI-khoz hasonlóan – a FENRIS mechek programozása is könnyedén feltörhető.

Nevüket Fenris farkas (Fenrir) után kapták, aki az északi mondák szerint felfalja a Napot és a csillagokat a Ragnaröknél (a végítélet napja).

YMIR mech: A leginkább nehéz mechekként emlegetett YMIR mechek masszív gyilkológépek, általában gyalogsági célpontok és kisebb felszíni járművek ellen vetik be őket. A kolóniákon védelmi célokat látnak el, de a Kék Napok és a Fogyatkozás zsoldoscsapatok is használják őket gyalogsági támogatásra.

Az YMIR mechek két, gyorstüzelő tömeggyorsító fegyverrel rendelkeznek a jobb, és egy célkövetős rakétavetővel a bal karjukon. Hátrányuk, hogy lassúak, de erős pajzsuk és páncélzatuk lehetővé teszi, hogy állják a sarat, amíg megkerülik az ellenség fedezékét.

Nevüket Imír, a jégóriás után kapták, akinek a testéből – az északi mitológia szerint – a világ keletkezett.

~Blasto