A Mékó harckocsit a szövetségi hadsereg használja bolygófelszíni felderítésre és hadviselésre. Az M35 méretéből adódóan szinte bármely hajó rakterében kényelmesen elfér és szinte bármilyen körülmények közt bevethető.

155 mm-es tömeggyorsító ágyúja, gyalogság elleni gépfegyvere és mozgékonysága ideális tűzerőt és támogatást biztosít a gyalogos katonák számára. Mivel a szövetség tengerészgyalogosai különféle felszíni viszonyok közt kénytelenek harcolni, a Mékó beltere zárt és hidrogén-oxigén energiacella hajtja.

A jármű páncélzata ellenáll a nyomásnak, az ütődéseknek, extrém hőnek és fagynak. A Mékó meghajtása lehetővé teszi, gyorsan alkalmazkodjon a legkülönfélébb terepviszonyokhoz.

Alacsony gravitációjú világokon való használathoz az M35-öt mikrofúvókákkal és egy kis nulladik elem maggal is felszerelték. Noha a nullem mag nem elég erős ahhoz, 0-ra csökkentse a jármű tömegét, arra elég, hogy biztonságban földet érhessen, ha ledobják a levegőből. Ezzel a módszerrel a fregattok lejuttathatják felszíni csapataikat, ha a védelmi lövegek fel is tartják őket.

A páncélzatba szerelt lézer-érzékelők figyelmeztetik a személyzetet az ellenséges fegyverekre, a földfelszíni radar pedig képes kiszúrni az aknákat.

~Blasto