Samara az igazságosztóSamara, az Igazságosztó

született: 2185 mínusz 1000 év

Háttér:

Samara szűzéveit, mint minden hozzá hasonló korú aszári, kalandozással és akcióval töltötte, zsoldosként csapatva az éveket. Sokáig nem volt ezzel semmi gond, ám egyszer egy rajtaütés alkalmával kiderült, hogy a szállítmány, amit el akartak rabolni, az nem pénz, de nem is fegyver volt, hanem rabszolgák. Erős moralitása már akkor is megszólalt benne, előbb tiltakozott a tett ellen, majd, mikor látta, hogy a társai nem hallgatnak rá, kénytelen volt megölni őket. Éppen sikerült megmenekülnie a begyűjtők karmai közül a hajóval, amit rabszolgástul a Fellegvár gondjaira bízott.

Ezek után nem meglepő, hogy felhagyott korábbi életmódjával, és szerető párra lelt egy másik aszári társaságában. Családot alapítottak, de az idill nem tarthatott soká: hamarosan kiderült, hogy három lányuk közül három Ardat-Yakshi, olyan genetikus változások álltak be a szervezetükben, melynek köszönhetően az összeolvadás során megölik a párjukat megörökölve annak intelligenciáját. A három lány közül kettő élethosszig tartó kényelmet választotta, a harmadik, Morinth, elmenekült. Samara miatta adta fel addigi életét és állt be igazságosztónak, esküt téve a Kódexre, hogy minden körülmény között betartja azt.

Ezt követően több évszázadon keresztül üldözte a lányát, több-kevesebb sikerrel. Egy jó példa erre, hogy Morinth egy ízben egy egész falut az uralma alá hajtott, őket küldve Samara ellen, mialatt ő megszökött. Egy másik eset nem igazán kapcsolódik az anya-lánya konfliktushoz: Samara találkozott egyszer Nihlus Kyrik-kel, aki a szeme láttára ölt meg egy védtelen civilt. A Kódex cselekvésre késztette, rátámadott a fantomra. Napokig ment a macska-egér játék a közeli erdőkben, mire Nihlus Samara ellen fordította a Kódexet, így menekülve meg végérvényesen az igazságosztó haragjától.

Samara az aszári űrön keresztül egészen Illiumig üldözte lányát, ahol a fogyatkozás nővérek egy szállítóhajón elszállították Morinth-ot. Ennek a hajónak a nevét akarja megtudni, mikor is találkozik az épen őt kereső Shepard Parancsnokkal.

Hol: Illiumon, Előbb Liaránál lehet érdeklőni holléte felől, aki Dara rendőrtiszthez küld, onnan légitaxival lehet eljutni a küldetés helyszínére, miután vele is beszéltünk. Samara a hajó nevét fogja kérni tőlünk is, amire egy küldetés után adjuk meg a választ. Eskütétellel pecsételi meg hűségét az öngyilkos küldetés erejéig.

Lojalitás küldetés: Az Ardat-Yakshi

Samara mégsem nyugodott meg teljesen, hiszen tömeggyilkos lánya még mindig szabadlábon van. Még szerencse, hogy a Shepard parancsnok által megszerzett hajónévvel le tudta nyomozni tartózkodási helyét: Omegát. Soha nem került még ilyen közel Morinth elfogásához, amihez Shepard segítségére is nagy szüksége lesz.

Lehet vele románcolni?
Meglepő módon a Kódex nem tiltja meg neki a romantikus kapcsolatot, viszont nem hinném, hogy sokaknak bejönne az a dolog, hogy az ember lánya potenciális tömeggyilkos legyen. Például a Bioware-nek sem.

Képességek:
Taszítás
Vonzás
Aszári igazságosztó
Elszívás (Ha lojális)