Született: 2185 mínusz 400 év

Háttér:

Samara egyik lányaként jött e világra, majd, aszári időszámítás szerint igen korán, 40 évesen rá kellett jönnie, hogy egy igen ritka genetikai betegségben szenved, aminek köszönhetően (vagy inkább következtében) az összeolvadás során megöli a párját, ravaszabbá és erősebbé válva a folyamat közben. Samara három lánya közül ő volt az egyetlen, aki a hosszú, kényelmes élet (luxusbörtön) helyett a menekülést választotta.

Ezt követően több évszázadon keresztül menekült édesanyja elől, kiből igazságosztó lett. Nem volt könnyű dolga, melyet jól példáz, hogy egy ízben egy egész falut az uralma alá hajtott, őket küldve Samara ellen, mialatt ő megszökött.

Édesanyja az aszári űrön keresztül egészen Illiumig üldözte lányát, ahol a fogyatkozás nővérek egy szállítóhajón elszállították őt nem egyéb helyre, mint az Omegára, ahol abban a hitben állapodott meg, hogy egy jó időre nyoma veszett. Fogalma sem volt, hogy pontosan ismerik tartózkodási helyét, hála Shepard Parancsnoknak.

Hol: öhm… Omega?

Lojalitás küldetés: (Samara) Az Ardat-Yakshi

Nincs igazán lojalitás küldetése a klasszikus értelemben, minthogy Shepard választhat anyja és lánya közül. Ha Morinth-ot választjuk, akkor felajánlja szolgálatait, anyja ruháit ölti magára és lojálisan tér a Normandia fedélzetére.

Lehet vele románcolni?

Az öngyilkos küldetés után bármikor! Próbálja ki ön is!

Képességek:
Taszítás
Vonzás
Ardat-Yakshi
Dominancia