miranda_lawson_poster_by_mpissott-d72fot8Miranda egy emberi Cerberus ügynök, aki 2150-ben született. Géntechnológiával a saját apja kedvére készült el. A tervezők mindenről gondoskodtak, a  biotikus képesség mellett testi és lelki adottságait csak okos elméje múlja felül. Közel tökéletes emberi teremtényt hoztak létre. Sosem volt anyja, csak egy rendkívül befolyásos apja.

Gyermekkora nem átlagos: apja megtiltotta számára a barátokat és a társadalmi élet minden normája számára tabu volt. A tökéletes mivoltából adódó nyomás és a szeretet hiánya miatt Miranda úgy döntött elhagyja otthonát. Apja az egész galaxison át üldözi, egészen addig, amíg a Cerberushoz csatlakozott.

Miranda élvezi a munkát a Cerberusnál, örült annak, hogy képességeit az emberiség javára fordíthatja, és hogy a környezetében vannak még hozzá hasonló intelligens emberek. A Rejtőző fickó informátora , teljes mértékben lojális a szervezethez, amíg egy történés idővel ingatag területre vezérli. Van egy húga is, akit szeretne biztonságban tudni. Ismert Cerberus ügynökként, sokat utazott és hatalmas kapcsolatrendszerrel rendelkezik. Belevaló, talpraesett, a projectvezetőként is sikeresen helytálló lány kívülről egy törékeny babának látszik, azonban a harcok és történeti szálak tanúbizonyságot tesznek miért tökéletes karakter ő. A történeti előrehaladtával egyre jobban a szívünkhöz nő. Így a többi zseniális és emocionálisan hozzád növő női karakterek között ádáz harc dúl, vajon ki kerül Shepard és egyben a te szívedhez a legközelebb.

ME2 The ProdigalA játék történetében először a Mass Effect 2-ben találkozunk Mirandával, ahol az ő segítségével indulhat Shepard a Gyüjtők bázisának felkutatására majd a Mass Effect 3-ban ismét feltűnik a csodalány. Az igazán nagy rajongók Mirandát további történeti szálait a Mass Effect : Foundation és Mass Effect : Redemption képregénysorozatokban nyomon követhetik.

Miranda hangját a játék trilógiában a gyönyörű Yvonne Strahovski színésznő szólaltatja meg és ha ez még nem nem lenne elég , bájos arcát és kecses idomait is kölcsönzi neki.

 

pumazh