Mordin SolusSzületett: 2150-es évek

Háttér:

Mordin Solus professzor, genetikus, tagja volt a KFCS-nek, részt vett a génfaló újraalkotásában. Legutolsó küldetése volt a legemlékezetesebb, mely úgy kezdődött, hogy a KFCS vizsgálta a Krogan populációt Tuchankán. Ekkor jöttek rá, hogy a Kroganek lassan kezdtek genetikusan felülkerekedni a génfaló hatásain. Az azonnali lépés szükséges volt, több lehetséges alternatíva közül a betegség megújítása tűnt a legésszerűbbnek. A következő éveket ezzel töltötték, a kutatáshoz minden segítséget megkapva. De nem mondható így sem, hogy minden olyan könnyen ment, egy alkalommal balul sült el egy küldetés, a nyomai örökre láthatóak: hegek az arcán és az egyik feji nyúlványának hiánya mutatják a vele szóba állóknak, hogy miket kellett egykor kiállnia a szalariánnak.

De nem ez a legsúlyosabb seb, amint a professzor visel. Hiába próbálja hitetni magát, hogy ez volt az egyetlen helyes döntés, az egyetlen logikus, amit hozhattak, az érzései nem ezt mondják. Visszavonult, az Omegán egy magánklinikát működtet, de sokszor végzett még a Tuchankán mintagyűjtést, hogy személyesen győződjön meg, a saját szemével lássa a következményeket. A küldetés után sok helyen keresett megnyugvást, vallásban, de sosem lelte meg azt igazán.

Gyorsbeszédű, a kutatásban szorgalmas, igen erős elveket vall, noha nem esik nehezére bárkit is megölnie, ha van rá ésszerű magyarázat. „Sok lehetőség van segíteni. Néha páciensek gyógyításával; néha a bomlasztó elemek likvidálásával. Mindkettő segít.” állítja. Mindig objektív módon keresi a legjobbat, az érzelmek figyelmen kívül hagyásával… de rá kell jönnie, hogy az érzelmek nem olyan dolgok, amik mellett olyan könnyen el lehet menni.

Hol: Az Omegán egy magánklinikát működtet, ami éppen egy karantén zóna kellős közepén helyezkedik el, mikor Shepard az állomásra érkezik. A tudós így elég elfoglalt lesz a találkozáskor.

Lojalitás küldetés: Régi vér

Mordin fogadja a parancsnokot a Normandia laborjában, hogy elmondja, egy KFCS kollégája és tanítványa a Weyrlock klán fogságába esett. Mivel Maelon, a tanítvány is segített a génfaló új változatának megalkotásában, ezért az eltűnése komoly biztonsági kockázatot jelent magában.

Lehet vele románcolni?
Bár az öngyilkos küldetés előtt ad tanácsot, sőt, ha elég sokat beszélgettünk vele, akkor még rá is kérdez, de a választól függetlenül nem lehet vele románcolni.

Képességek:
Hamvasztás
Fagykitörés
Szalarián tudós
Idegsokk (ha lojális)