Eredeti nevén: Jacqueline Nought

született: 2161-ben

Pár éves korában egy Cerberusnak dolgozó orvos átverve a szüleit megszerezte a szervezetnek, akik a prágiai Teltin intézetbe szállítatták. Ott borzalmas kínoknak és szenvedésnek volt kivetve elsősorban hatalmas biotikus ereje miatt, mint pl.: kábítószerrel harcra kondicionálták, a tétovázást pedig elektrosokkal „jutalmazták”. Kísérleteket végeztek rajta, néhány másik gyerek segítségével. A kísérletek alatt Jack egyre erősebbé vált, míg egyszer a többi gyerek menekülési kísérletbe kezdett, s a káoszt kihasználva ő maga is megszökött (pár tucat hullával a háta mögött).

Úgy hitte egyedül ő élte túl a Pragián történteket. A következőek homályosak, Jack feltételezhetően több bűncselekményben is részt vett, mint pl.: kalózkodás, emberrablás, vandalizmus és gyilkosság. Tisztázatlan körülmények közt fogták el, feltételezhetően a Cerberus keze is benne volt a dologban, a Purgatórium nevezetű börtönhajóra szállíttatva őt. Ott az őrség és néhány rab támadott rá, megerőszakolták, miután minden sebe begyógyult, véres bosszút állt rajtuk. A börtönigazgató ezért mindenki biztonsága érdekében (és a kapott nem kevés pénz miatt) mélyfagyasztásba helyezte őt.

Egy egész életnyi szenvedés és bűnözés meghagyta a nyomát, Jack majdhogynem pszichopata, mérhetetlenül antiszociális, igen nyílt szexuális világnézettel. Gyakran használ pocskondiázó kifejezéseket, korábbi nevének felemlegetése borzalmas haragra gerjeszti, Shepard beszélgetési kísérleteit éppúgy nem érti, mint amennyire idegesíti. Mégis, mindez alatt ott bujkál az a félénk kislány, akit egy régmúlt napon a Teltin intézethez szállítottak.

Hol: Jacket a Purgatórium börtönhajón lehet felvenni az egész létesítmény pusztulása árán. Jack már csak ilyen, mit kellene még mondani? Shepardtől minden Cerberus aktához való hozzáférést követeli a csatlakozás feltételeként (amibe bele lehet egyezni, meg el is lehet utasítani, igazából mindenképpen velünk tart majd).

Lojalitás küldetés: Nulladik alany

Jack egy alkalommal Shepard segítségét kéri, mivel rátalált a Teltin intézmény helyzetére. Egy atombombát akar lerakni szimbolikusan abba a terembe ahol fogva tartották őt, ezzel megszakítva minden kötelékét a múlttal.

Amennyiben Miranda lojalitás küldetését is végigvitte a játékos, akkor a két csapattag szóváltásba keveredik egymással Miranda irodájában, melyet Shepardnek kell feloldania.

Lehet vele románcolni?
Csak a férfi Shepardnek.

Képességek:
Lökéshullám
Vonzás
Nulladik alany
Torzító lőszer (ha lojális)