később: Urdnot GruntUrdnot Grunt

született: 2185 (+/- pár hónap)

Háttér:

Gruntnak nem volt gyerekkora, minthogy egy tartályban nevelkedett, Okeer hadúr kutatásaként, aki egy tökéletes Krogan megalkotásán fáradozott, hogy így küzdje le a génfaló hatását. A kutatásai egy sikeres alanyt hoztak.

Grunt feje tele van az imprintek hangjával, melyeket Okeer használt a képzéséhez, ezeket nem teljesen érti még, csak lassan kezdi megemészteni azokat. Teljes mértékben Krogan, él-hal a harcért, ilyen esetben gyakran mutat naivitást. Agresszív, a harcban próbálja kordában tartani magát, viszont ez nem mindig sikerül neki. Bízik Krogani erejében, kitartásában és szívósságában, úgy tartja, hogy a génfaló csak erősebbé tette fajtáját.

Hol: A Korluson, egy hajóroncsokkal fedett bolygón Shepard és csapata Okeer hadurat keresve száll le, hamarosan a Kék napok zsoldosaival találják szembe magukat, akiket egy Jedore nevezetű ember irányít hangosbemondókon keresztül. Az állomás krízishelyzetben van, Okeer „selejtes” Kroganjei mindenkit lemészárolnak, akit csak érnek. A konklúzió: Okeer gázmérgezésbe hal bele, hátrahagyva munkáját és egy szem mesterművét.

Lojalitás küldetés: A beavatás

Grunt agresszivitása nem csökken idő múltával sem, mely már a bevetések sikerét is kockáztatja. A parancsnok nem tehet egyebet, mint Tuchankához irányíttatja a Normandiát, hogy többet tudjon meg a Krogan helyzetéről.

Lehet vele románcolni?
Bár jó ötletnek tűnhet, de a Bioware még nem élt egy románcolható Krogan lehetőségével.

Képességek:
Kábító lövés
Gyújtólőszer
Krogan élharcos
Begubózás (ha lojális)