liara_t_soni_by_joobiewoobie-d7al196

liara___biotic_shield_2_0_by_sean_d_omega-d4mletbA bájos aszári 2077-ben született Thessián . Anyja , Benezia Mátriáka és egy másik aszári frigye gyümölcse a már kezdetekben is nagyon kedves kisugárzású lány . Édesanyja egyedül nevelte őt, ami általában nem jelent nehézséget aszári berkekben. A lánynak édesanyja helyzetéből kifolyólag igen magas elvárásokkal kellett szembenéznie. Nem is csoda, hogy az archeológiát választotta, ide el tudott menekülni az elvárások elől. Cserébe igen nehezen szocializálódik, képes olyan kijelentéseket tenni, amik vagy őt, vagy másokat hoz zavarba, a hazugság fogalmát hírből sem ismeri. Végzettségé
nek köszönhetően a proteánokról, és a biotikáról sem szűkös a tudástára Liarának.

 Az egyik legnagyobb érzelmi csomagot szállító karakter , akinek már csak a jelenléte mosolyt csal az arcunkra , ha már a kezdetektől megkedveltük. Esélyünk van egy párt alkotni Liarával , ha Shepard-unk őt választaná ( Ami én nagyon ajánlanék. – a szerk ) ME1 Asari Ally és gyönyörű románcokkal teli történetben el fog kísérni minket egészen a Mass Effect 3. részéig. A Mass effect 2-ben  a  Lair of the Shadow Broker DLC során folytathatjuk vele kapcsolatunkat illetve közös történetünket. Liara több képregényben szerepel mint a Mass Effect: Redemption és a Mass Effect: Homeworlds .
Ne felejtsük el a Mass Effect: Paragon Lost című animációs filmet , amiben Vega főszereplésével bemutatott történet ha csak egy kicsit is , de Liarát is szerepelteti. Azonban a történet másik főszereplője egészen hasonlít a mi ( Az én szeretett – A szerk.) Liaránkra.