• Származási hely: Kahje bolygó
  • Fajtája: Medúza
  • Viselkedés: Békés
  • Társadalom: Demokratikus

A Hanár faj a fellegvári fajok egyike. Híresek udvariasságurukról és pontos fogalmazásukról, valamint rosz hírűek a könnyed megsértődésükről. A nem megfelelő hangnemet nagyon magukra veszik és ilyenkor szinte lehetetlen beszélni velük. Ahhoz hogy egy hanár idegen fajúak társaságában éljen ahhoz egy tanfolyamon kell részt vennie, erre azért van szükség, hogy meg tanulják kezelni a félreérthető helyzeteket.
Az első és feltehetőleg az egyetlen Hanár fantom neve Blasto.

Minden Hanár két névvel rendelkezik, van az arcnév, amit a nyilvánossággal oszt meg és van a lélek név, amit csak a rokonoknak és a közeli barátoknak mond el.
A Hanárok soha nem beszélnek magukról első személyben olyasvalaki előtt, aki csak az arcnevüket tudja, mert ez szerénytelenségnek számítana. A személytelen “ez” vagy “ö” szavakat használják.
Szinte az összes Hanár vallásos, A Hanár vallás a “Csillantókba” hisz és azok történetét mesélik el. A Csillantók feltehetőleg az egykori Protián faj. Történeteik szerint rengeteg mindent tettek a “Csillantók”.

“Amikor minden sötét volt a Csillantók elhozták a fényt”-(Prezidencián prédikáló Hanár)

A Kahje bolygón két faj él. A Hanárok és a Drell-ek. A Drell-ek eredetileg a Rakhana bolygóról származnak, de amikor az elkezdet haldoklani a Hanárok felvették velük a kapcsolatot és elvitték őket a saját bolygójukra. A Kahje bolygó felszínét 90%-ban víz borítja. A napot legtöbbször a forróság miatt keletkezet pára és felhők takarják el. Meleg vizű tengerei tökéletesen elérhetővé tette ennek a két vízi fajnak a megélését. Rengeteg Protián rom van a Kahje szárazföldjén. Legendák pedig arról mesélnek, hogy egy egykori intelligens faj feltehetőleg a protiánok tanították meg a Hanárokat a beszédre.

drakomen

 

drakomen