Származási hely: Perszeusz-fátyol Geth gyalogos
Fajtája: szintetikus
Társadalom: kollektíva

Történelem

A getheket a Kvariánok teremtették, hogy szolgálják őket, illetve helyettük vívják háborúikat. A kvariánok sikerrel jártak, de egyvalamivel nem számoltak – hogy mikor ébrednek öntudatra. Isacc Asimov könyveiből tudjuk, hogy a tanuló robotok egy idő után elkezdik létezésük okát és felteszik a nagy kérdést: „Élek-e én, van-e lelke ennek az egységnek?”  – ez egy rendellenesség vagy egy gyártási hiba terméke, ahogy a könyveiben előfordul. Miután ezek a jelek elkezdtek megmutatkozni, a kvariánok megpróbálták elpusztítani őket, de kudarcot vallottak. Ezt a gethek az „ébredés háborújának” nevezték.

Hogy a kvariánok mentsék, ami menthető, elkezdték a kitelepülést az anyabolygóról és kolóniákról, e folyamat során jött létre a Vándorflotta, a gethek pedig birtokba vették a hátrahagyott kvarián telepeket a Perszeusz-fátyolon belül.

A gethek közel 300 évig elszigeteltségben éltek, amíg meg nem jelent Saren Arterius, egy turián fantom és Fejedelem nevű hajója – a tökéletesség ígéretével egy szakadár geth csoport melléjük állt, hogy segédkezzenek a Fellegvár megtámadásában és misztikus Kaszások visszatérésében. A gethek szakadár csoportot hagyták elmenni, de eretneknek bélyegezték őket. Az áruló gethek jelen voltak az Éden Egyes és a Férosz megtámadásánál, valamint Saren vermári és íloszi bázisán.

Geth egységek

Számos különböző Geth egységgel találkozhatunk a csatamezőn, ezek közül sorolok fel nektek párat.

Geth gyalogos: a gyalogos a Geth katonai arzenál gerince, egyszerű lelőni mivel kevés pajzsa és szinte semmi nehéz páncél sincs rajta.

 

Geth rohamosztagos: Az egyszerű Geth katona tökéletesített változata, erősebb pajzsokkal és fegyverekkel. Általában gyalogos osztagokat vezetnek, és kábító lövéssel támadnak.


Geth szöcske

Geth szöcske: Ez egy nagyon mozgékony egység, általános taktikája az, hogy a falon össze- visszaugrál és így nehezen is lehet eltalálni.  Fegyvere egy koncentrált lézersugarat lő ki, amivel a pajzsokat taccsra teszi. Egyéb képessége a túltöltés, amivel túltölti a fegyvereket és a zavarja a radarokat. Továbbá érzékeny a biotikára.

Geth rakétás egység: a Geth gyalogos képességeivel bír, de ezek az egységek rakétákkal operálnak.

Geth mesterlövész: Fizikailag ismét a Geth gyalogoshoz tudom hasonlítani őket, bár ezek a jószágok távolról és pontosan lövöldözik az ellenfelüket. És hogy az „Ellenség a kapuknál” című filmre hivatkozzak  ”egy mesterlövészhez mesterlövész kell”.

Geth romboló: Ez az aranyos Geth egység már az erősebb egységek közé tartozik bár, ki nézőpontja szerint az erős, azért ezeket a jószágokat lebecsülni nem érdemes. Ezek az egységek nehéz páncéllal és szilárdabb pajzzsal rendelkeznek, plusz nehéz karabéllyal vannak felszerelve továbbá képesek a lerohanásra és ott van a különleges kábító lövése. Ez az egység a biotikára immúnis és továbbá képes magát gyógyítani egy szerelőrobottal.

Geth páncélos: a négylábú, gyalogság- és járművek ellen bevethető, tömeggyorsító- és gépágyúval felszerelt nehézpáncélosok kemény ellenfelek, rájuk támadni csak járművel javasolt. Karakterisztikájukból kifolyólag nem túl mozgékonyak és könnyen el lehet kaszálni a lábaikat.

Geth elöljáró: A leghatalmasabb Geth katona. 5x nagyobb a társainál és mindig előttük jár, hogy védje őket.  Fegyverzete egy rakétavető, ami egy találatnál is lenullázza a pajzsokat. Mivel nagyon lomha érdemes gyorsan kilőni a társait. Miután ez megvan, ki lehet lőni. De csak fedezékből. Ha közel engedjük magunkhoz, akkor nincs esélyünk.

Geth koloszus

Geth kolosszus: Az egész Geth flotta legveszedelmesebb hadigépezete. Hasonlít a páncélosra, csak nagyobb, keményebb és durvább annál. Alkalmazhatók ellene ugyanazok a taktikák, de gyalogosan rátámadni egyenlő az öngyilkossággal. Távolról lehetetlen semlegesíteni, ha kilövik a pajzsát, akkor össze csukódik és kijavítja magát.  Soha sincs egyedül társaságában mindig vannak Geth katonák és Geth mesterlövészek.

~Admin/IMP/Blasto/drakomen