Home Egyéb Másodszor is az EA lett Amerika legrosszabb vállalata

A The Consumerist nevű amerikai fogyasztóvédelmi magazin idén is megrendezte éves szavazását, melyben Amerika legrosszabb vállalatára lehetett voksolni, a győztest pedig Golden Poo (Arany szar) díjjal jutalmazzák. Látszólag valóra vált a lehetetlen a 2012-es győzelem után idén is az Electronic Arts-ot választották meg Amerika legrosszabb vállalatának.

ea_golden_poo_2012

Az EA olyan neveket utasított maga mögé, mint a Facebook, az Apple, a Ticketmaster, a Comcast, az at&t vagy épp a WalMart. A döntőben a Bank of America és az Electronic Arts „versengtek” a megtisztelő díjért, amiből végül az EA került ki győztesen és a szavazatok 78%-át zsebelte be, ezzel zsinórban másodszor is elnyerte a legrosszabb vállalat címét.

De mi vezetett ide, merül fel a kérdés. A tavalyi évben is számos kritika érte az EA-t a kevés újdonságot tartalmazó, futószalagon szállított játékcímek elkapkodott epizódjai és a bugoktól hemzsegő Origin rendszer miatt, a pontot az i-re pedig az általunk már jól ismert Mass Effect 3 botrányos befejezése tette fel. Az idei nagy húzás pedig SimCity körül kialakult botrány volt, ami minden esetben megkövetelte a játékostól az aktív internetkapcsolatot, de a szerverek gyakran túlterheltek és elérhetetlenek voltak, így sokan nem tudtak játszani a játékkal, amiért előtte jó pénzt fizettek a boltban.

Mindezt már Peter Moore, az EA ügyvezető igazgatója (aki John Riccitello néhány héttel ezelőtti lemondása után vette át a cég irányítását, lásd itt: http://www.masseffect.hu/archives/7696) nyílt levélben kérdezi a játékostársadalmat az esetről, illetve próbál tisztába tenni pár dolgot a céggel és annak üzletpolitikájával kapcsolatban. Mr. Moore levele teljes egészében, angol nyelven itt olvasható: http://www.ea.com/news/we-can-do-better?websso=1

A levél fontosabb részei magyar fordításban:

„- Sokan még mindig úgy vélik, hogy a SimCity állandó internetkapcsolata valójában egy trükk a másolásvédelemre (DRM). De nem az. Akármit is mondanak, nem tudjuk ennél egyszerűbben megfogalmazni: nem az.

– Sokan állítják, hogy az Origin sohasem lehet ellenfele a Steamnek. 45 millió regisztrált felhasználó rácáfol erre.

– Vannak, akik úgy gondolják, hogy a free-to-play modell és a mikrotranzakciók bevezetése valójában lehúzás. Mégis, többmillió ember szereti és játssza ezeket a játékokat.”

Peter Moore ezek mellett elismerte, hogy közel sem ment minden tökéletesen, de igyekeznek helyrehozni minden hibájukat és kárpótolni a játékosokat minden elszenvedett sérelemért és kellemetlenségét, mert ahogy ő is fogalmazott, tartoznak nekik ennyivel. Ezen felül megígérte, hogy a jövőben sokkal inkább azon lesznek, hogy minél inkább javítsák a termékeik és szolgáltatásaik színvonalát.

Vajon sikerül az EA-nak megváltania magát? És jogosan kapták az Amerika Legrosszabb Vállalata díjat? Ti mit gondoltok?

Hasonló cikkek
0 6205

0 2605

9 Hozzászólások to this post
  1. Én a DLC-ket pénzért még mindig lehúzásnak tartom, a mikrotranzakicó-ba pedig belekényszerültek a játékosok, nem a játékosok döntöttek úgy legyen a játékban hanem az EA. Origin egyenlőre pedig szívás, lehet hogy a Steam korlátozta őket a DLC-k-ben, de a Steam akkor is százszor stabilabb az Origin-él. Az EA-nek rengeteg rossz húzása van, de van néhány jó is, szerintem azért lehetne nála rosszabb céget is találni, mindenesetre nem bánom hogy ők kapták az „Arany szart” megint, hátha végre belátják hogy nem ez a járható út és tanulhatnának a Valve-től is pár húzást.

  2. Én is regisztrálva vagyok Originre, mivel sajnos anélkül nem tudtam volna játszani az ME3-mal, ettől függetlenül a Steamhez képest még mindig csak egy bolhafingnak tartom az egész rendszert, több okból is.
    Van egy olyan érzésem, hogy nem én vagyok az egyetlen…
    Csak hogy az említett cikkből idézzek egy nagyon találó hozzászólást:
    „45 million ‘registered’ on Origin, but how many are actually ‘satisfied’?”

  3. Ha a 45 millió Origin felhasználó mind szavazott volna, akkor az EA már most megnyerte volna a 2014-es szavazást is 🙂

    Nekem csak 1 bajom van az idézett válaszokkal. Ő is tudja hogy nem igaz, mi is tudjuk hogy hazugság – ezek után miért kell kiállni és még szemközt is köpni azokat, akikből élnek?

  4. azért temetni még nem érdemes, Ea vs steam pont egy olyan téma amin el lehet rágicsálni minek után most ezt a csontot dobták be nekünk, de szerintem ha tényleg egy tized százalékát is komolyan gondolják , fordulhat a kocka.
    Megjegyzem egyet értek a kritikán aluli helyzettel…és ezt egy sims3-al a hátam mögött mondom, na ha valami AZ egy szégyen… Bug bug halmaz store stb a sok gyerek a sok elfoglalt nemtörődöm szülőt szépen le is nyúlja..bele mehetnék ebbe részletesebben de nem teszem még 🙂

%d bloggers like this: