Home Egyéb Heti multiplayer sarok IV.

Ígéretem ellenében nem csütörtökön, de érkezik az új multiplayer sarok, ami igyekszek ezentúl rendszeresen prezentálni. (legalább hetente egyszer). Akiknek esetleg újdonság lenne, az eddigi részek megtekinthetőek itt, itt és itt.
De csapjunk is bele a lecsóba, egyik kedves olvasónktól már időtlen idők óta olvasatlan leveleim közt várakozott ez a rendkívül hangulatosra megírt Geth Trooper build:

„A buildet én csak ukrán lángvágónak nevezem… Ez egy elég jó tank build (talán a kroguard vagy a batguard jobb tank – és a Geth Juggernaut;) – a szerk.), továbbá ezzel elég egyszerűen lehet szólózni a platinumot, ráadásul gyorsan…

Ajánlanám ezt a buildet minden piromániás playernek, nekik tetszeni fog.”

Képességek:

Flamer: Reach, Damage, Armor damage
Fortification: Durability, Power synergy, Durability
Hunter mode: Kimarad, nincs rá szükség, meg aztán úgyis kell minden deka pajzs, amit csak ki lehet sajtolni a karakterből…
Networked AI: Damage & capacity, Power damage, Weapon damage
Advanced hardware: végig pajzs (alsó sor)

Fegyverek:
Acolyte (Magazine Upgrade/Extended Barrel)
GPS (Heavy Barrel/Magazine Upgrade/Smart Choke – az Armor védelmi bónusza eleve nem hat a GPS-re, így a különféle armor piercing kiegészítőkből nem sokat profitál – a szerk.) – Nem szükséges, szólózni pláne nem, de csapatban hatékonyabb lehet, mert növeli a hatótávolságot.
Felszerelés:
Pistol Amp, Cryo Ammo (a lassítás hasznos, és után a PB láng is nagyobb sikert arat!), Stronghold Package (plusz pajzs/plusz pajzs + medigél), +Shield/Shield Recharge/Adrenalin Module/Shield Power Amp

Alapjában véve fegyver csak azért kell, hogy a pajzsot lehámozzuk a rosszakaróinkról (ezzel előkészítve őket a sütésre) és erre az egyik legjobb eszköz az Acolyte, ami mellesleg könnyű így ez sem akadályozhat minket a lángvágó ideális használatában. Szóval, ha már nincs pajzs, akkor nyugodtan begyújthatunk a célpont alá, nehogy a végén még megfázzon! Ezzel örömet szerzünk mind csapattársainknak, (ugyanis rohadtul nem fognak látni semmit a lángcsóvától) mind az éppen kezelt alanynak, ő ugyanis többé már nem fázik… Vagy csinál bármit is egyáltalán… – a szerk. (A mázlista!)
Tahát a taktika: meggyújtunk mindent, ami mozog, ha leverik a shieldet (ami ritkán történik meg) akkor irány a fedezék… Esetleg kössünk a hátunkra egy volust (de csak óvatosan, könnyen sérv lehet a vége…), az is sokat segít!

Platinum szólózásra én Giant-ot ajánlanám sokat lehet futkosni, sok a fedezék stb. Mindig próbáljunk valami mögött megállni, lehetőleg úgy, hogy mi ki tudjunk lőni, de ők befele ne nagyon. Ellenfélnek a reapereket ajánlanám, alapvetően ők a legkönnyebbek, a Bansheeket szabadítsuk meg a pajzsaiktól, (ugyanis túl szűk nekik, azért visonganak) majd kicsit melengessük őket, hátha jobb kedvre derülnek… Viszont tartsunk egy tisztességes távolságot, mert könnyenkedvet kapnak megvizsgálni az elektronikát ami a platformunkat hajtja, csak sajnos nem értenek hozzá és rendszeresen tönkreteszik…
Ha túl rázós a szitu, nyugodtan fussunk el, nem merülnek le az akksik egy kis mozgástól…
Következőnek pedig a szegény ember Fury-je, az Asary Valkyrie, saját kézből! (Ugyanis bárhogyan is igyekszem, egyelőre nem esett Fury, pedig nekem igencsak fekszik a biotikus robbantásokra kihegyezett játék – nem mellesleg pedig arányosan sebez a nehézségi szinttel…;D)

Képességek:
Tech Armor: Durability, Power Damage, Power Recharge – Kell az extra védelem, de lehetőleg minél alacsonyabban kell tartani a Warp CD-át
Annihilation Field: Radius, Movement Speed, Drain – Nem az elsődleges sebzés a fontos, hanem mivel ez lesz a primer-ünk, nagy hasznát lehet venni a különféle bónuszoknak
Warp: Detonate, Expose, Recharge Speed – minél gyorsabban tölt újra, annál jobb, és nagyobb ellenfeleknél nem elhanyagolható a 15%-os debuff sem!
Asari Adept: Damage & Capacity, Power Damage
Fitness: (3)

Fegyverek:
Hurricane (Magazine Upgrade, SMG Power Magnifier), Collector SMG (Magazine Upgrade, Heat Sinks), Acolyte (Magazine/Extended Barrel), bármi amivel a cooldown bónusz 200% környékén tartható

Taktika:
A build a biotic explosion-ök (továbbiakban BE) spamelésére épít, affél hit’n run jelleggel. Tehát a meccs elején Tech Armor fel, ez fent is marad. Az AF-et érdemes, különösen Goldon és Platinumon hullámonként újra feltenni, kellemetlen lehet, ha 3 kannibál gyűrűjében hirtelen csak az egyiknek tudunk csúnya meglepetést okozni! Alapvetően a magányos vagy páros mobokra (= gyengébb, tömegével spawnoló ellenfelek) koncentráljunk, rájuk kell futni, majd amikor „bekékül” Warp és profit! Ugyanakkor figyeljünk, ha maradt még élete, fegyverrel segítsünk rá! Nagyobb barmok ellenfelek ellen a ráfutás, dodge (dupla shift), Warp kombináció a nyerő, ha elég ügyesek vagyunk, Bansheet és Atlaszt is hülyíthetünk így, lényeg a folyamatos mozgás. Az AF másik nagy előnye, hogy nem tudnak meglepni hátulról, ugyanis látni lehet, ahogy „kicsap” az érkezőre, tehát egy gyors 180°-os fordulattal akár pontot is tehetünk az incidens végére. Különösen hatékonyan a karakter Ravager-ek ellen, a BE és az AF is pillanatok alatt megeszi a Swarmereket, így csak a „mamára” koncentrálhatunk.

A játékmenettel kapcsolatban sajnos kifogytam az ötletekből, ugyanakkor továbbra is várok mindennemű megjegyzést, kritikát, ötletet akár itt, kommentben, akár a Facebook-oldalunkon üzenetben!

A nullem legyen veletek!
Creative Commons Licenc
This by masseffect.hu is licensed under a Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 Unported License.

Hasonló cikkek
0 6205

0 2605

12 Hozzászólások to this post
  1. Üdvözletem!
    Tudom nem ide tartozik, de már nagyon idegesítő az a ‘szép’ százalékjelző, ami már x ideje meg sem moccan… nem tudnátok levenni esetleg? Ha valaki, hát én mindvégig kiálltam a ‘team’ védelmében, megértettem az okokat amiket mondtatok, hogy „ezért meg azért” nem halad… De azért ez már vicc, nem?! Ez a project befuccsolt, de legalább lenne bennük annyi, hogy be is vallják vagy legalább összefognak valakikkel, akinek mondjuk van ideje a fordítással foglalkozni…
    Azért köszönöm az eddigi munkát, bár a hozzáállásban nagyot csalódtam…

    • Tudtommal a fordítást csinálják,szabadidejülben,jóakaratból,ígyhát csak türelmesen,vagy lehet tanulni angolt:)Sokan multizunk,N7 HQ-n,a játékban a ranglistáknál,vagy itt a fórumon is találsz játszótársat-ezt a később hozzászólónak(telefonról macerás irogatni külön-külön)

  2. Helló! Jó kis cikk. Én azt szeretném kérdezni, hogy ki mennyire multizik mert én már unom a sok random meccset (főleg amikor lelépnek az emberek játék közepén meg egyéb) mert egy kis csapat játék vagy ilyesmi azért csak jobb volna.

    Az origin-em Samatron15

    • Többen is multizunk még aktívan, én pl. whiteraven24 néven, fórumon érdemes körülnézni, akinek ott meg van adva az Origin elérhetősége, az szívesen játszik bárkivel. Bár előtte azért illik megkérdezni, illetve többnyire Gold és afelett jellemző.

%d bloggers like this: